TBHKDF’nin 2009 yılı 4. olağan toplantısı
TBHKDF’nin 2009 yılı 4. olağan toplantısı

TBHKDF’nin 2009 yılı 4. olağan toplantısı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun 2009 yılı 4. olağan toplantısı İzmir’in Foça ilçesindeki Erşan Otel’de yapıldı.

1 Ağustos’daki toplantıya Urla ve Ankara dışında tüm dernekler katıldı. Toplantıya bir önceki yönetim kurulu toplantısının müzakeresiyle başlandı. Ardından 8-14 temmuz tarihleri arasında Federasyonun ve Fahri Konsolosluğun ortaklaşa gerçekleştirdiği gezi ve Srebrenica Soykırımı’nın 14. yıldönümü ve 534 şehidimizin toplu defin törenine katılımı hakkında kurucu ve onursal başkan A. Kemal Baysak bilgi verdi. Bu yıl 499.’su düzenlenen Ajvatovica şenliklerindeki temaslar da Kemal Baysak’ın izlenimleri arasında yer aldı.

Baysak’tan sonra söz alan Federasyonun bir diğer onursal başkanı Fehmi Arazlı konuşmasına başlarken, bugüne kadar gerçekleştirilen tüm etkinliklere objektif bakış açısıyla yer veren ve her türlü desteği veren bosnakdunyasi.com ekibine teşekkür etti. Arazlı, Srebrenica Soykırımı’yla ilgili olarak Adana’da 3 federasyon ve 12 derneğin oluşturduğu Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu’nca düzenlenen etkinliklerden bahsetti.

İzmir Bosna-Sancak Derneği’nin geçtiğimiz aylarda göreve gelen başkanı Şenay Biçer de konuşmasında Srebrenica Soykırımı’nın yıldönümünde Bornova’da düzenlendikleri fotoğraf sergisi ve barkovizyon gösterisi hakkında bilgi verdi.

29 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında Karadağ’da yeni kurulmuş olan Karadağ Boşnakları Konseyi gezi ve toplantı programına federasyon adına katılan Senat Alp’ın izlenimlerini, TBHKDF Başkanı Cemal Şenel aktardı.

Toplantının sonucu merakla beklenen gündem maddesi federasyondan ayrılan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Derneği’nin kurullarda yer alan temsilcilerinin durumuydu. Toplantıda alınan kararla yönetim kurulunda yer alan Cafer Peşteli, Ömer Sağlık, Salih Canlısoy ve Asım Taşdemir’in yerine İffet Gültekin (Adana), Hüseyin Duru (Biga), Hakan Düzdemir (İzmir) ve Engin Sevük (Karacabey) yönetim kurulu asil üyeliğine getirildi.

Denetim kurulunda da Mukadder Kırbaş’ın yerine Fahrettin Özfidan (Karamürsel) göreve getirildi.

Ayrıca danışma kuruluna Salih Canlısoy, Asım Taşdemir ve Karamürsel Derneği’nin yeni başkanı Ahmet Utaş getirildi. Canlısoy ve Taşdemir yönetim kurulunda yer alırken, dernekler yasası gereği federasyondan ayrılan bir derneğin temsilcileri oldukları için yönetim kurulunda yer alamadılar. Bu iki isim danışma kurulunda İnegöl Derneği adına değil, bağımsız olarak yer aldılar.

Yaklaşık 3 saat süren federasyonun 4. olağan toplantısı bir sonraki toplantı yerinin belirlenmesiyle sona erdi. 5. toplantı 4 Ekim 2009’da Ankara’da yapılacak..