Bihaç Belediye Başkanı Lipovaca Baysak’ı ziyaret etti
Bihaç Belediye Başkanı Lipovaca Baysak’ı ziyaret etti

Bihaç Belediye Başkanı Lipovaca Baysak’ı ziyaret etti

Bosna Hersek’in Una-Sana kantonunun başkenti Bihaç’ın Belediye Başkanı Hamdija Lipovaca ve beraberindeki Bihaç heyeti, Kuşadası Belediyesi’nce düzenlenen “1. Kardeş Şehirler Festivali”ne katılmak üzere İzmir’e geldi. Lipovaca ve beraberindekileri Adnan Menderes Havalimanı’nda Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Şenel, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Gül ve Ömer Oruç karşıladı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bihaç Belediye Başkanı Hamdija Lipovaca ve beraberindekileri Karşıyaka Mavişehir’de sabah kahvaltısında ağırladı. Lipovaca, Başkan Danışmanı Amarildo Mulic, Una-Sana Kanton Meclis Üyesi Albin Muslic, Belediye Başkanı Kültür Danışmanı Jasmin Hosic, Belediye Meclis Üyesi Mahmut Alagic, Şehir Planlama Müdürü Mirsad Kuric ve Veteriner Milos Rodic ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenel de bulundu.

Kuşadası’nın kardeş kenti Bihaç’ın Belediye Başkanı Hamdija Lipovaca ve heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Baysak, Türkiye ile Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için yapılan güzel ve yararlı çalışmaları memnunlukla karşıladıklarını söyledi. Ahmet Kemal Baysak, “Bu çalışmaların daha verimli olabilmesi için Kuşadası Belediyesi ile Bihaç Belediyesi’nin kardeş belediyeler olmasını sağladınız. İki belediye arasındaki işbirliğinin yararlı olacağına inanıyorum. Bu kararınızdan dolayı sizi ve Bihaç Belediye Meclisi üyelerini kutluyorum” dedi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ve Bihaç Belediye Başkanı Hamdija Lipovaca, konsolosluk ziyareti anısına birbirlerine armağanlar vererek teşekkür etti. Lipovaca ve beraberindekiler, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’ndaki sanat galerisini gezerek Baysak’ın özel koleksiyonundaki eserleri inceledi.