Rumeli ve Balkan göçmenleri Burhaniye’de bir araya geldi
Rumeli ve Balkan göçmenleri Burhaniye’de bir araya geldi

Rumeli ve Balkan göçmenleri Burhaniye’de bir araya geldi

Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği kuruluşunun birinci yıldönümünü düzenlenen dayanışma gecesiyle kutladı. Doğa Düğün Salonu’ndaki etkinlik Burhaniye ve çevresindeki Rumeli ve Balkan göçmenlerinin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanındaki göçmen yardımlaşma ve dayanışma derneklerinin yöneticilerini bir araya getirdi.

Gecenin onur konukları...Karadağ Büyükelçisi Ramo Bralic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Şenel, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova dayanışma gecesinin onur konuğu oldu.Geceye Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Mirsad Kalajdzic de İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Avukat Şenay Biçer’in konuğu olarak eşiyle birlikte katıldı.

Yemekte konuşan Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Nurettin Alkan, bir yılı geride bırakan derneğin kuruluş yıldönümüne katılan konuklarına teşekkür etti. Dayanışma gecesine koşarak geldiğini belirten Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür” sözleriyle alkışlandı. Günümüzde birtakım bölücülük girişimleri olduğunu anımsatan Uslanmaz, “Şu güzel tablo beni ve herkesi sevindirmiştir. Bunun herkese örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, burada Rumeli ve Balkan göçmenlerinin bulunduğunu her fırsatta gösterdiklerini söyledi. Bir yılı geride bırakan derneğin dayanışma gecesine katılanlara ve bu gece için uzaktan gelenlere teşekkür eden Akova, dernek yöneticilerini çalışmalarından dolayı kutlayarak şu görüşleri dile getirdi:

“Rumeli ve Balkan göçmenlerine Evlad-ı Fatihan diyorlar. Fatih Sultan Mehmet’le başlayan süreçte bunun bir anlamı var. Rumeli ve Balkan göçmenleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran doğal unsurlardır. Onun için biz atalarımızla övünç duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Bu akşamki etkinlik bir kültür buluşması. Göç etmenin, yer değiştirmenin zorluğunu biliyorum. Hayatta en zor şeyin muhacirlik olduğunu düşünüyorum.”

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, “Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’mizin ilk dayanışma gecesinde bütün dostlar bir aradayız” dedi. “Her gecemiz böyle ve birlikte olsun” diyen Baysak’ın “Ne mutlu Türküm diyene” diyerek tamamladığı konuşması uzun süre alkışlandı.

Baysak ve Şenel, Akova ile Alkan'a teşekkür ve onur belgeleri verdi...Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Şenel, Dernek Başkanı Nurettin Alkan’ı çalışmalarından dolayı kutlayarak teşekkür ve onur belgesi verdi.Baysak ve Şenel, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’ya da derneğin çalışmalarına verdiği katkılarından ötürü teşekkür ve onur belgesi sundu.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova da Karadağ Büyükelçisi Bralic ile Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak, Federasyon Başkanı Şenel ve Dernek Başkanı Alkan’a plaket ve armağanlar vererek teşekkür etti.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları üyesi gençleri hayran bıraktıDayanışma gecesinde Burhaniye Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Çeşitli müzik grupları Rumeli, Balkan ve Boşnak ezgilerini seslendirdi. Geceye katılanlar, halk oyunlarını başarıyla oynayan İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları üyesi gençleri hayranlıkla izledi. Gençlerin oyunlarına zaman zaman konuklar da katıldı.

.