Baysak’a “fahri doktorluk” ve “üstün hizmet nişanı”
Baysak’a “fahri doktorluk” ve “üstün hizmet nişanı”

Baysak’a “fahri doktorluk” ve “üstün hizmet nişanı”

Azerbaycan Vektör Beynelhalk İlim Merkezi (VEKTÖR), Türk dünyası için yaptığı çalışmalar ve verdiği katkılar nedeniyle iş adamı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a “fahri doktorluk” ünvanı verdi. Baysak ayrıca Birleşmiş Milletler’in “üstün hizmet nişanı” ile onurlandırıldı.

Kıbrıs Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu’nun (KIBATEK), 27. Uluslararası Edebiyat Şöleni’ni İzmir’de gerçekleştiriliyor. Şölene Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Güney Kore Bulgaristan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Özbekistan, Polonya, Romanya, Yunanistan’dan şair, yazar, edebiyatçı, çevirmen, sanatçı ve gazeteciler katılıyor.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen KIBATEK 27. Uluslararası Edebiyat Şöleni’nin açılış etkinliğinde Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a Azerbaycan Vektör Beynelhalk İlim Merkezi’nin (VEKTÖR) fahri doktorluk beratı verildi. Yaşam öyküsünün anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Baysak’a cübbesini bu ünvana sahip Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan ile İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata giydirdi.

VEKTÖR Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Elçin İskenderzade, törende Ahmet Kemal Baysak’a Birleşmiş Milletler Türk Dünyası Temsilcisi sıfatıyla “üstü hizmet nişanı”nı taktı ve beratını verdi. Prof. Dr. İskenderzade, uluslar arası bilimsel kuruluşların genel kurul üyelerinin oluşturduğu BM Ödül Komitesi’nin verdiği nişanı Baysak’a takmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Değerli büyüğümüz Ahmet Kemal Baysak’ın Türk dünyası ve Türk dilinin konuşulduğu ülkeler arasında dostluk ve işbirliğinin gelişmesi için gösterdiği çabalar her türlü takdirin üzerindedir. Bir matematik profesörü olarak, her görüşmemizde Kemal Baysak üniversitesi ve ekolünden diploma almış gibi hissediyorum. Ona VEKTÖR Akademik Kurulu’nun kararıyla fahri doktorluk cübbesini giydirmenin, ana sütü gibi hak ettiği Birleşmiş Milletler Ödül Komitesi’nin üstün hizmet nişanını yakasına takmanın şerefini yaşıyorum.”

Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve KIBATEK kurucu üyesi ve destekleyicisi Ahmet Kemal Baysak, fahri doktorluk ve üstün hizmet nişanı ile onurlandırılmasından duyduğu memnunluğu dile getirdi. Baysak, VEKTÖR Akademik Kurulu ile Birleşmiş Milletler Ödül Komitesi üyelerine kendisi ve bu onuru paylaşan ailesi adına teşekkür etti.

Bosna Hersek eski Büyükelçilik Müsteşarı – Türkiye Bosna Hersek Dostluk Derneği Genel Sekreteri Faruk Hacıbegiç, Bosna Hersek Yazarlar Birliği Başkanı Amir Brka ve eşi Aida Brka, Ahmet Kemal Baysak’ı fahri doktorluk ve üstün hizmet nişanı verilmesinden dolayı kutladı. Ödül töreni, Azerbaycan Televizyonu AzTV tarafından yayınlanmak üzere baştan sona görüntülendi.