6. Balkanlılar Halk Dansları Festivali sona erdi
6. Balkanlılar Halk Dansları Festivali sona erdi

6. Balkanlılar Halk Dansları Festivali sona erdi

“6. Balkanlılar Halk Dansları Festivali” için 10 ayrı ülkeden İzmir’e gelen halk oyunları ekipleri, festivalin final gecesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Festival coşkusunu kentin dört bir yanında İzmirlilerle birlikte 6 gün boyunca yaşayan ve yaşatan konuk ülke ekiplerine teşekkür eden Aziz Kocaoğlu, “Kültürlerin kaynaşacağı bu anlamlı etkinliğin, barışa ve dostluğa her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulan günümüz dünyası için anlamlı ve kalıcı bir örnek olacağına yürekten inanıyorum” dedi. Seneye aynı coşkuyu tekrar paylaşmayı dileyen Kocaoğlu, “Sizleri seneye tekrar İzmir’de görmekten çok mutlu olacağım” diyerek ekip temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.

Gecede Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Şener, Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme, Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Şaban Yaprak ve Başkan Vekili Mevlüt Hepseven, Arnavutluk Likenas Belediye Başkanı Edmond Themelko, Makedonya Üsküp Müzesi Müdürü Jasmina Nameciva ve Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Koordinatörü’ne teşekkür plaketleri verildi.

Güzellik yarışması da yapıldı

Festival için kente gelen konuk ülke ekipleri arasında bir de güzellik yarışması düzenlendi. Her gruptan üçer güzelin katıldığı yarışmanın birinciliğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın çektiği kura ile Bosna Hersek’ten Selma Dizdarevic ve Romanya’dan Silvia Paun birlikte paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonları’nın da katkı koyduğu “6. Balkanlılar Halk Dansları Festivali”ne bu yıl Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Slovenya ve Yunanistan olmak üzere 10 ülke konuk edildi.