Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak, Karadağ’ı ziyaret etti
Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak, Karadağ’ı ziyaret etti

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak, Karadağ’ı ziyaret etti

Karadağlılar somut adımlar atılmasını bekliyor

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağ Cumhuriyeti Meclis Başkan Vekili Rifat Rastoder’in davetlisi olarak bu ülkenin başkenti Podgorica’ya gitti. Baysak, Podgorica’nın ardından Bornova’nın kardeş şehir olma yolunda iyi niyet protokolü imzaladığı Bar kentini de ziyaret ederek kent yöneticileriyle görüştü.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, 10 – 12 Şubat 2011 tarihlerinde Karadağ Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. Baysak, aynı zamanda Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı olan Karadağ Cumhuriyeti Meclis Başkan Vekili Rifat Rastoder’in çağrısı üzerine gerçekleşen ziyarettte, Karadağ Müslüman Boşnak Forumu Başkanı Hüseyin Tuzoviç ve Bar Müslüman Birliği Başkanı ve Karadağ Cumhuriyeti Meclis Üyesi Suljo Mustafic ile bir araya geldi.

Rifat Rastoder, geçen yıl Aralık ayı sonunda Bar kenti ile kardeş şehir ilişkisi kurma yolunda iyi niyet protokolü imzalayan Bornova Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e geldiklerini anımsattı. Bu ziyaret sırasında bir dizi görüşme yaptıkların anlatan Rastoder, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Odası’nı ziyaretlerinde ele alınan işbirliği konularında somut adımlar atılmasını beklediklerini dile getirdi.

Rifat Rastoder, Karadağ’dan Türkiye’ye göç eden ve Karadağ’da yaşayan soydaşlarımızın karşılıklı ziyaretler yoluyla ilişki ve iletişimlerinin geliştirilmesini arzuladıkların vurguladı. Rastoder, bu amaçla İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaretleri sırasında görüşülüp üzerinde anlaşmaya varılan projenin de en kısa sürede yaşama geçmesini beklediklerini söyledi.

Karadağ Cumhuriyeti Meclis Başkan Vekili Rifat Rastoder ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağlı parlamenter Mustafiç ile birlikte Bar kentine geçti. Rastoder, Baysak ve Mustafiç’i Bar Belediye Başkanı Zarko Pavicevic, Bornova ziyaretine katılan delegasyonla birlikte karşıladı.

Pavicevic, Bar delegasyonunun Bornova’dan son derece olumlu izlenimlerle döndüğünü, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın her alanda işbirliğine her türlü desteği vermesini takdirle karşıladıklarını söyledi. Bornova Belediyesi’nin konukseverliğine teşekkür ettiklerini belirten Pavicevic, onları Bar’da ağırlamak büyük mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. Zarko Pavicevic, konuklarını akşam yemeğinde ağırladı.

Karadağ Cumhuriyeti Meclis Başkan Vekili Rifat Rastoder, “Bosna Hersek Fahri Konsolosu Sayın Kemal Baysak’ın yalnızca Türkiye ile Bosna Hersek değil, iki ülke ile Karadağ arasında her alanda işbirliğin gelişmesi için çaba harcıyor, destek veriyor, yardımlarda bulunuyor. Her davetimizde Karadağ’ı ve bizleri ziyaretinden dolayı kendisine müteşekkiriz” dedi. Rastoder, Baysak’ın Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği’nin Mayıs ayında yapılacak kongresine katılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağ Cumhuriyeti’nin Podgorica, Bar ve Tuzi kentlerine yaptığı ziyaretlerden son derece olumlu izlenimlerle ayrıldığını söyledi. Baysak, “Karadağ Cumhuriyeti ile Türkiye arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çalışmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Misafirperverlikleri için Karadağlı dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.