TBHKDF Yönetim Kurulu Adana’da toplandı
TBHKDF Yönetim Kurulu Adana’da toplandı

TBHKDF Yönetim Kurulu Adana’da toplandı

Haber Merkezi’ne iletilmesi ricasıyla…

TBHKDF Yönetim Kurulu Adana’da toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) beşinci dönem ikinci yönetim kurulu toplantısı Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen yönetim kurulu toplantısında konuşan TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, federasyonda yeni dönemin başladığı 4. Olağan Genel Kurul’a ev sahipliği yapan Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği yönetici ve üyelerine teşekkür etti.

TBHKDF Yönetim Kurulu toplantısına Bosna Hersek Büyükelçiliği Müsteşarı Sabit Subasiç ile federasyona üye olmayan bazı derneklerin başkanları da konuk olarak katıldı. STBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, Subasiç’e ve Türkiye’nin dört bir yanından gelerek toplantıya katılan federasyon yönetim kurulu üyelerine ve konuklarına teşekkür ederken toplantıların daha geniş katılımla gerçekleşmesini arzu ettiğini dile getirdi.

TBHKDF Yönetim Kurulu toplantısında genel kurul ve ardından Sefaköy’de gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı değerlendirildi. Federasyon yönetim kurulu toplantısında, Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ve Kurucusu Ahmet Kemal Baysak’ın Bosna Hersek ve Karadağ ziyaretlerine ilişkin bilgi verdiği yazısı okundu.

Bosna Hersek’te bulunduğu için yönetim kurulu toplantısına katılamayan Baysak’a bilgilendirmesi için teşekkür eden TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, bu tür görüşme ve ziyaretlere yönetim kurulu başkan yardımcıları ya da yönetim kurulu üyelerinin gitmesi gerektiğini söyledi. Güneş, “Yapılan ziyaret ve görüşmelere katılan arkadaşlarımız izlenimlerini bir rapor halinde diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza aktarması doğru olur” görüşünü dile getirdi.

Ankara’da yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi veren Muzafffer Güneş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Mustafa İsen ile görüştüklerini, Sakarya’da “Bosna-Hersek’in dünü, bugünü yarını sempozyumu” düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Güneş, Mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumda ela alınacak konuların ve konuşmacı olarak katılacakların önümüzdeki günlerde belirleneceğini belirtti.

Bütün dernek yöneticilerinden gençlik ve kadın kolları kurmaları, halk oyunları ekipleri oluşturulmasını isteyen Muzaffer Güneş, Boşnak halk oyunlarının öğrenilmesi ve öğretilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile geçen yönetim döneminde kurulan ilişkinin yeniden canlandırılması ve öngörülen projenin yaşama geçirilmesi için çaba harcanacağını söyledi. Güneş, federasyon çalışmalarını birlik, beraberlik, huzur içinde sürdürmeyi ilke edindiklerini dile getirdi.

Toplantıya konuk olan Bosna Hersek Büyükelçiliği Müsteşarı Sabit Subasiç, federasyonun ve üye derneklerin çalışmalarından, Türkiye’de bulunmaktan memnun olduğunu söyledi. Türkiye ile Bosna Hersek arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenleneceğini anlatan Subasiç, öncelikle altı sektörün ele alınacağı bu toplantıya işadamlarının katılımı konusunda sanayici ve işadamları derneklerinin yenı sıra federasyonun ve üyesi derneklerin katkısını beklediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleriyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen Boşnaklar, Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği’nin düzenlediği dayanışma yemeğinde buluştu.