Fahri Konsolos Baysak’a Bihaç’tan fahri hemşehrilik
Fahri Konsolos Baysak’a Bihaç’tan fahri hemşehrilik

Fahri Konsolos Baysak’a Bihaç’tan fahri hemşehrilik

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a Bosna Hersek’in Kraina bölgesinin merkezi durumundaki Bihaç şehrinin “fahri hemşehrilik” beratıyla kentin anahtarı verildi. Bihaç’ın bağlı olduğu Una-Sana Kantonu’nun Başbakanı Hamdija Lipovaca, “Savaş sırasında ve sonrasında Baysak’ın Bosna Hersek için yaptıklarını anlatmaya kelimeler yetmez. Kendisine şükran borçluyuz” dedi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, aldığı davet üzerine Bihaç şehrinin 751. yılı kutlamalarına katılmak için Bosna Hersek’e gitti. Bihaç’ta Una-Sana Kantonu Başbakanı Hamdija Lipovaca ile Bihaç Belediye Başkanı Albin Muslic’le görüşen Baysak, Lipovaca ve Muslic’e Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi.

Bihaç Kültür Merkezi’nde düzenlenen 751. yıl törenine Bihaç’ın aralarında Kuşadası’nın da bulunduğu kardeş şehirlerinin belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bihaç Müzik Akademisi öğrencilerinin konser verdiği etkinlikte 751. kuruluş yılı nedeniyle başarılı sporcu, müzisyen, yöneticilerle gazilerle kadın dernekleri temsilcileri ödüllendirildi.

Kutlama etkinliğinde Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a Bihaç’ın fahre hemşehrilik beratı ve kentin simgesel anahtarı verildi. Bihaç Belediye Meclisi’nin Bosna Hersek ile Türkiye arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için gösterdiği çabalardan dolayı Baysak’a “fahri hemşehrilik” verilmesini kararlaştırdığı açıklandı.

Törende Baysak’a fahri hemşehrilik beratı ve şehrin simgezsel anahtarını Bihaç Belediye Başkanı Albin Muslic verdi. Muslic, “Sayın Ahmet Kemal Baysak, iki ülke arasında köprü görevi gören, önemli çalışmalar yapan, Bosna Hersek’ten İzmir’e gidenlere kuçak açan değerli bir insan. Ona belediye meclisimizin kararı doğrultusunda fahri hemşehrilik beratını ve şehrimizin anahtarını sunmaktan onur duyuyorum” dedi.

Una-Sana Kantonu Başbakanı Hamdija Lipovaca, geçen yıl Kasım ayında kendilerini Bihaç’ta ziyaret eden, ardından İzmir’de ağırlayan Ahmet Kemal Baysak ile yeniden bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Lipovaca da, “Sayın Kemal Baysak’ın savaş sırasında ve sonrasında Bosna Hersek için yaptıklarını anlatmaya kelimeler yetmez. Kendisine şükran duyuyoruz” diye konuştu.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bihaç Belediye Meclisi’nin kendisine fahri hemşehrilik verilmesine ilişkin kararından büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirtti. Baysak, Türkiye ile Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin ve ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.