Vali Kıraç’tan Baysak’a ziyaret
Vali Kıraç’tan Baysak’a ziyaret

Vali Kıraç’tan Baysak’a ziyaret

14042011vali01İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile görüşen Vali Kıraç, Türk iş adamlarının Bosna Hersek’teki fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyareti sırasında İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’a konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun etkinliklerine ilişkin bilgi sunan Baysak, iki ülke arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

İzmir’de 50 fahri konsolos ile altı kariyer konsolosu bulunduğunu belirten İzmir Valisi Kıraç, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak’ın çalışmalarını yakından izlediğini söyledi. Kıraç, geçtiğimiz hafta içinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İzmir’deki fahri konsoloslar ile kariyerden konsoloslarla toplantıda bir araya geldiğini anmsattı ve toplantının çok yararlı olduğunu kaydetti.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, 6-9 Nisan 2011 tarihleri arasında Sarajevo’da bu yıl ikincisi düzenlenen İş Forumu’na katılması nedeniyle İzmir’de yapılan bu toplantıda bulunamadığını ve bundan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Baysak, Vali Kıraç’a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katıldığı 2. Sarajevo İş Forumu’na ilişkin bilgi sundu.

Açılan konsoloslukların İzmir’in ve Türkiye’nin o ülkelerle ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunduğunu belirten İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bosna Hersek, Balkanlar ve Türk dünyasının Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Bosna Hersek’in her alanda desteklenmesi gerektiğini anlatan Kıraç, Türk iş adamlarının Bosna Hersek’teki fırsatları iyi değerlendirmeleri ve bu ülkenin potansiyelinden yararlanmaları gerektiğini dile getirdi.

Baysak, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’a ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce olmak üç dilde hazırlanan kitapları armağan etti.

Vali Kıraç, Ahmet Kemal Baysak ve Terbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Baysak ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.