Gorazde Belediye Başkanı Baysak’ı ziyaret etti
Gorazde Belediye Başkanı Baysak’ı ziyaret etti

Gorazde Belediye Başkanı Baysak’ı ziyaret etti

Gaziemir’deki 14. Çocuk Şenliği’ne katılan Bosna Hersekli çocuklarla birlikte gelen Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Sosyal alanda olduğu gibi Türkiye ile ekonomik alanda da işbirliğinin gelişmesini arzu ettiklerini belirten Ramovic, Türk işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 91. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlikler ve şenliklerle kutlanıyor. Karşıyaka’da onbeşincisi, Gaziemir’de ondördüncüsü, Bergama’da onbeşincisi, Aliağa’da ikincisi, Bodrum ve Kuyucak’ta üçüncüsü düzenlenen şenliklere bu beldelerin Bosna Hersek’teki kardeş kentlerinden çocuklar da katılıyor.

Karşıyaka Belediyesi Zenica’dan, Bergama Belediyesi Sanski Most’tan, Gaziemir Belediyesi Gorazde’den, Kuyucak Belediyesi Tesanj’dan, Aliağa Belediyesi Brcko’dan ve Bodrum Belediyesi de Buzim kenterinden gelen Bosna Hersekli çocukları ağırlıyor. Konuk çocuklarla gelen heyetler, İzmir ve bölgedeki belediyelere etkinlikleri programlayan Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu da ziyaret ediyor.

Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic de belediye meclis üyeleriyle birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Bosna Hersek’ten altı kardeş kentin çocuklarının İzmir ve bölgedeki belediyelere gelmesi için gösterdiği çaba ve katkılardan dolayı teşekkür eden Ramovic, Baysak’tan konsolosluk çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında tarihten gelen bağlar bulunduğunu, bunun yanında iki ülkenin akrabalık örf, adet ve geleneklerle birbirine çok yakın olduğunu anlatan Ramovic, “İki ülke politik alanda da bir birilerini en üst seviyede desteklerken, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, spor ve benzeri konularda her alanda iş birliği yaparken, bu işbirliğinin ekonomik alanda da yapılmasını istiyoruz” dedi. Ekonomik alanda ilişkiler beklentilerimizin çok altında geliştiğini söyleyen Muhamed Ramovic, şu görüşleri dile getirdi:

“Belediyeler olarak Türkiye ile ekonomik alanda işbirliğin gelişmesini arzu ediyoruz, bunun için Türk iş adamlarını Bosna Hersek’te yatırım yaparak istihdam sağlamalarını istiyoruz. Bosna Hersek’teki yatırımın teşviklerinden yararlanabilecek Türk işadamları, ürettikleri her türlü malı Avrupa’nın ve dünyanın her ülkesine kolaylıkla satabilir. Karşılıklı turizmin gelişmesini sağlamak için Türkler dış geziler için Bosna Hersek’i seçmeli, mutlaka ata topraklarını görmeye gelmeli.”

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etmenin mutluluk verdiğini söyleyen Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic, Türkiye’de ve Bosna Hersek’te Baysak’la bir araya gelmekten sevinç duyduğunu dile getirdi. Ramovic’in iki ülke arasında ekonomik işbirliğinin gelişmesi yolundaki sözlerine ve dileklerine aynen katıldığını belirten Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek’ten gelenlerle birlikte dünya çocuklarını konuk etmekten onur duyduğunu söyledi.

Organize sanayiciler Bosna Hersek’e gidecek

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, iki ülke arasında ekonomik işbirliği geliştirmeye yönelik çabaların süreceğini bildirdi. Bu amaçla, 18 – 25 Mayıs tarihlerinde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden 50 sanayiciyle Bosna Hersek’e gideceklerini belirten Baysak, bu ziyaret sırasında Bihac ve Sarajevo şehirlerindeki ekonomi odalarına üye işadamlarıyla görüşmeler yapılacağını sözlerine ekledi.