Bakan Günay Fahri Konsolos Baysak’ı ziyaret etti
Bakan Günay Fahri Konsolos Baysak’ı ziyaret etti

Bakan Günay Fahri Konsolos Baysak’ı ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Konsolosluğun sanat galerisinde, 1995 yılında 100’e yakın aydınla gittiği Bosna Hersek’te çekilen fotoğraflarının yer aldığı özel bölüm Bakan Günay için sürpriz oldu.

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile görüştü. Bosna Hersek’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Bakan Günay, bu ülkeye yaptığı ziyaretleri ve görüşmeleri anlattı, anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyaret sırasında Günay’a konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yönetim kurulu üyesi olduğu Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun çalışmalarına ilişkin bilgi sunan Baysak, iki ülke arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bakan Günay, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak’ın çalışmalarını yakından izlediğini, memnunluk duyduğunu ve kutladığını söyledi. Günay, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl 25 – 26 Haziran 2011 günleri Bosna Hersek’in Prusaç kentinde yapılacak Ayvaz Dede Şenlikleri’nin 501 yılı kulamalarına katkı vereceklerini söyledi. Günay 11, Temmuz’da gerçekleşktirilecek Srebrenica katliamının 16. yılı anma etkinliklerine destek verebileceklerini açıkladı.

Ahmet Kemal Baysak, ziyaretinden dolayı teşekkür ederek Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” ve “Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ve Bağlı Derneklerin Albümü”nü armağan etti.

Fahri konsolosluğun şeref defterine yazarak imzalayan Bakan Ertuğrul Günay, Baysak’a bakanlığınca yayımlanan “İzmir” kitabını verdi. Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. 1995 yılında 100’e yakın aydınla gittiği Bosna Hersek’te, gazeteci Hayrettin Karateke tarafından çekilen fotoğraflarının yer aldığı özel bölüm Bakan Günay için sürpriz oldu.