Baysak’tan Genç Boşnaklar’ın projesine destek
Baysak’tan Genç Boşnaklar’ın projesine destek

Baysak’tan Genç Boşnaklar’ın projesine destek

24062011gbd03Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Genç Boşnaklar Derneği’nin “Adalet için siz de bir adım atın” kampanyasına destek verdi. Baysak, Srebrenica katliamına dikkat çekmeyi amaçlayan projede değerlendirilmek üzere bir çift ayakkabısını proje koordinatörü Vasvija Safic’e teslim etti.

Genç Boşnaklar Derneği’nin projesi

“2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanmış en büyük insanlık suçu” olarak tanımlanan Srebrenica katliamı, merkezi Ankara’da bulunan Genç Boşnaklar Derneği’nin (GBD) öncülüğünde bu yıl Türkiye’de kınanacak. Srebrenica’da katledilen 8 bin 372 insanın anısına, 8 bin 372 çift ayakkabı 9 – 10 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul’da Taksim Meydanı’nda sergilenecek.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak da Genç Boşnaklar Derneği’nin projesini çok önemsediğini belirterek destek verdi. Baysak, projenin İzmir koordinatörlüğünü üstlenen Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin Boşnak öğrencisi Vasvija Safic’e bir çift ayakkabısını teslim etti.

Projeye siz de katılın, destek verin

Genç Boşnaklar’ın yürütüğü projeyi Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu olarak desteklediklerini belirten Ahmet Kemal Baysak, tüm duyarlı vatandaşları “Adalet için siz de bir adım atın” söylemiyle yola çıkılan bu projeye destek vermeye çağırdı. Yerel yönetimlere projeyi destekleme çağrısında bulunan Baysak, “Bu projeye siz de katkı koyun, sergilenen ayakkabılar içinde sizin de sevdiğiniz, kullanılmış bir çift ayakkabınız olsun” dedi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, projeye destek vermek isteyenlerin kadın, erkek, çocuk, her türden ve her büyüklükte birer çift ayakkabılarını 4 Temmuz 2011 gününe kadar fahri konsolosluğa veya İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne ulaştırabileceğini söyledi. Baysak, tüm kişi ve kuruluşların projeye destek vermesini beklediklerini dile getirdi.

Ahmet Kemal Baysak, 11 Temmuz 2011 Pazartesi günü yapılacak Srebrenica katliamının 16. anma yılı etkinliklerine Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonuyla, İzmir’den ve Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerin oluşturacağı kalabalık bir grupla gideceklerini belirtti. Baysak, toplu mezarlarda bulunarak çıkarılan, kimlikleri DNA testleriyle belirlenen soydaşlarımızın cenazelerinin definlerine katılacaklarını sözlerine ekledi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu
Mustafa Kemal Atatürk Bul. No:65 Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 35620 Çiğli-İZMİR
Telefon: (0232) 328 18 90 – Faks: (0232) 328 18 89 – E-posta: izmirconsulbh@terbay.com.tr

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği
4214 Sok. No:1 Altındağ-İZMİR
Telefon: (0232) 457 67 68 – Faks: (0232) 457 44 54 – E-posta: info@izmirbosnasancak.com

Genç Boşnaklar Derneği İzmir Koordinatörü Vasvija Safic
gbdizmir@izmirkonzulatbih.org