Orta Bosnalı Bakan Selimoviç Baysak’ı ziyaret etti
Orta Bosnalı Bakan Selimoviç Baysak’ı ziyaret etti

Orta Bosnalı Bakan Selimoviç Baysak’ı ziyaret etti

16072011akb01Bosna Hersek’in Orta Bosna kantonunda bulunan Bugojno Teknik Lisesi’nden bir heyet, kardeş okulları Mithatpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etmek üzere İzmir’e geldi. Orta Bosna Kültür, Eğitim ve Spor Bakanı Senad Selimoviç’in önderlik ettiği heyetin ziyaretine Bugojno Teknik Lisesi Müdürü Nahid Şupiç ile okulun eğitmenleri katıldı.

Konuk heyet, Mithatpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ndeki ziyaret, inceleme ve görüşmelerin ardından Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu da ziyaret etti. Bakan Selimoviç ve beraberindekiler Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’la görüştü, ekonomik, sosyal, eğtim faaliyetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Konuk Bakan ve beraberindekilere Mithatpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Gürses, Müdür Yardımcıları Metin Özaltın ile Ayhan Eke ve Okul Aile Birliği üyeleri eşlik etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, konuklarına Mithatpaşa Sanat Enstitüsü mezunu olduğunu anımsattı. Baysak, Terbay Şirketler Grubu’nun temellerini bundan 56 yıl önce, Mithatpaşa Sanat Enstitüsü’nden arkadaşı Cemal Tercan ile birlikte attıklarını ve kardeşlerinin ortaklığıyla geliştirdiklerini anlattı.

Konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek ile Türkiye arasında her alanda ilişki ve işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirtti. Baysak, Mithatpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Bugojno Teknik Lisesi’nin kardeş okul olmalarının da bu amaca hizmet ettiğini söyledi.

Orta Bosna Kültür, Eğitim ve Spor Bakanı Senad Selimoviç, Baysak’ın çalımalarını saygıyla, yakından ve memnunlukla izlediklerini söyledi. Selimoviç, mezun olduğu okul ile Bugojno Teknik Lisesi’nin kardeş okul olmalarını sağlayan Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a şükran borçlu olduklarını belirterek karşılıklı ziyaretler ve ortak projelerle bu ilişkinin geliştirilmesini ve güçlendirilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bakan Selimoviç ile Okul Müdürü Şupiç’e ziyaret anısına konsolosluğun, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.

Fahri konsolosluğun şeref defterine yazarak imzalayan Orta Bosna Kültür, Eğitim ve Spor Bakanı Senad Selimoviç, Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Selimoviç, sanat galerisinde Kültür ve Tiuriezm Bakanı Ertuğrul Günay’ın savaş sonrası Bosna Hersek’e yaptığı ziyaret sırasında çekilen fotoğraflarının yer aldığı bölümü inceledi.