“Baysak’ın fahri konsolosluğu örnek oluşturdu”
“Baysak’ın fahri konsolosluğu örnek oluşturdu”

“Baysak’ın fahri konsolosluğu örnek oluşturdu”

Bosna Hersek Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoran Perkoviç, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Bosna Hersek’in dünyadaki ilk Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın örnek çalışmalar yaptığını belirten Bakan Perkoviç, “Ülkemiz için son derece yararlı bir uygulama olduğunu gördük. Sayın Baysak’ın deneyimlerinden yararlanacağız” dedi.

Bosna Hersek’in dünya üzerindeki büyükelçilikler ve konsolosluklarından sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoran Perkoviç, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etmek ve çalışmalarını yerinde görmek üzere İzmir’e geldi. Perkoviç, ilk kez geldiği İzmir’de kent merkeziyle ve çevresindeki tarihi, turistik yerleri gezdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Zoran Perkoviç, gezme fırsatı bulduğu İzmir’e ve çevresine hayran kaldığını belirterek yeniden geleceğini söyledi. Ziyarette, Bosna Hersek’in dünyadaki ilk fahri konsolosluk görevinin Baysak’a önerildiğini anımsatan Perkoviç, şu görüşleri dile getirdi:

“Sayın Ahmet Kemal Baysak’ın fahri konsolosluğu isabetli bir görevlendirme oldu. Dünya üzerindeki ilk fahri konsolosluğumuz 28 Mayıs 2003’te İzmir’de açıldı. Sayın Baysak’ın iki ülke arasında işbirliğinin gelişmesine yönelik çalışmaları iyi bir örnek oluşturdu. Ülkemiz için son derece yararlı bir uygulama olduğunu gördük. Bundan böyle fahri konsolosluk görevi vereceklerimizle ilgili olarak kendisinin deneyimlerinden yararlanacağız.”

Baysak’ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Bosna Hersek Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoran Perkoviç, kendisinin kardeş üniversite, kardeş okullar, kardeş şehirler ilişkileri kurulmasına öncülük ettiğini anlattı. Perkoviç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl yedincisi düzenlenecek Balkanlılar Halk Oyunları Festivali’ne İzmir’in kardeş şehri Mostar’dan bir halk oyunları ekibinin katılacak olmasını memnunlukla karşıladığını belirtti.

Bakan Yardımcısı Perkoviç’e konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek ile Türkiye arasında her alanda ilişki ve işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi. Fahri konsolosluğun şeref defterine yazarak imzalayan Bosna Hersek Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoran Perkoviç, Baysak ve Bosna Hersekli işadamı Hasan Muyakiç ile birlikte fahri konsolosluğun sanat galerisini gezdi, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoran Perkoviç’e ziyaret anısına konsolosluğun, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Perkoviç’e “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.