Adapazarı’ndan Bosna’ya iki TIR dolusu yardım
Adapazarı’ndan Bosna’ya iki TIR dolusu yardım

Adapazarı’ndan Bosna’ya iki TIR dolusu yardım

28092011yardim01Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) öncülüğünde Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür Yardımlaşma Derneği, Bosna Hersek’teki soydaşlarımıza yönelik yardım kampanyası düzenledi. İşadamlarının ve duyarlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyada toplanan iki TIR dolusu gıda ve sağlık malzemesi yola çıkarıldı.

Bosna Hersek’te 6 Nisan 1992’de başlayıp 15 Aralık 1995’e kadar süren savaş ve soykırımın üzerinden 16 yıl geçti. Büyük acılar yaşayan, yokluk ve yoksullukla mücadele eden savaş mağduru soydaşlarımızın yaraları aradan geçen bunca yıla rağmen bir türlü sarılamadı.

Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür Yardımlaşma Derneği, savaş mağduru soydaşlarımız için, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu öncülüğünde bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya, başta Adapazarılı iş adamları olmak üzere pek çok kesimden büyük ilgi gördü.

Yardım kampanyasında iki TIR dolusu gıda ve sağlık malzemeleri toplandı. Ferizli’deki depoda toplanan ve TIR’lara yüklenen yardım malzemeleri Bosna Hersek’e ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Behiye Çark, yardım malzemelerinin Bosna Hersek’in Doboj bölgesindeki Međunarodni Forum Solidarnosti – EMMAUS Barınma Merkezi’ne ulaştırılacağını söyledi. Çark, kampanyaya öncülük eden Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş’e ve katkı veren işadamlarıyla duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş de kampanya ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Bosna Hersek halkının acısını hala içinde taşıdığı ve hiç unutamayacağı insanlık dramının sonrasında kimsesiz, bakıma muhtaç ve savaş mağduru insanlar icin bu yardımı düzenledik. Yardım kampanyasında iş adamlarımız, dernek yönetim kurulu üyelerimiz ve bir çok vatandaşlarımız katkıda bulunmuşlardır. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bosna Hersek’teki soydaşlarımız için ne yapsak az. Bu tür kampanyaları sürdüreceğiz.”

.