Konuk ressamlar Baysak’ı ziyaret etti
Konuk ressamlar Baysak’ı ziyaret etti

Konuk ressamlar Baysak’ı ziyaret etti

Bosna Hersek ve Karadağ’dan atölye çalışması için Alaçatı’ya gelen ressamlar Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak tarafından ağırlandı. Ziyaret ettikleri Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini egezen konuk ressamlar, Baysak’ın özel koleksiyonundaki eserleri inceledi.

Bosna Hersek ve Karadağ’da yaşayan yedi ressam, Alaçatı’da yaşayan Hayro Kolaşinli’nin öncülüğünde atölye çalışmasına katılmak üzere İzmir’e geldi. Alaçatı Belediyesi’nin desteklediği etkinlik kapsamında beldeye gelen ressamlar, bir hafta süreyle Alaçatı sokaklarına çıkarak beldenin önemli noktalarını tuvallerine taşıdı.

Yaptıkları çalışmaları Alaçatı Belediye Sanat Galerisi’nde sergileyen Džeko Hodzić, Izet Alečković, Dževdet Nikočević, Mersad Kuldija, Narcis Kantardžić, Ibrahim Novalić, Nermin Kozlo, Alaçatı sokaklarını eserleriyle ölümsüzleştirdi. Konuk ressamlar, atölye çalışması için geldikleri İzmir’de Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti.

Konuklarına konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Baysak, Türkiye ile Bosna Hersek’in yanı sıra Karadağ, Sancak, Kosova, Makedonya, tüm Balkan ülkeleri ve Türk dünyası arasında
her alanda işbirliğinin geliştirilmesini arzuladıklarını ve bu yönde çaba harcadıklarını belirtti. Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezen ve özel koleksiyonunda yer alan eserleri inceleyen konuk ressamlar, Baysak’ın sanatın ve sanatçının yanında yer almasından, desteklemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak, konuk ressamlara ziyaretleri anısına çeşitli armağanların yanı sıra konsolosluğun, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Ahmet Kemal Baysak, “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.

Konuk ressamlara Karşıyaka’yı, Agora’yı, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı gezdiren Baysak, Kızlarağası Han’da kahve ikram etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, konuk ressamları eşi Pervin Baysak ile birlikte İzmir Ticaret Odası Lokali’nde akşam yemeğinde ağırladı.