Boşnaklar dostluk ve dayanışma yemeğinde buluştu
Boşnaklar dostluk ve dayanışma yemeğinde buluştu

Boşnaklar dostluk ve dayanışma yemeğinde buluştu

2011-11-26-he009Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu, geleneksel dostluk ve dayanışma yemeğini “kışa merhaba” söylemiyle bu yıl Sakarya’da düzenlendi. 26 Kasım 2011 Cumartesi gecesi Seçkin Hotel‘de gerçekleştirilen etkinlik federasyona bağlı derneklerle ve konuk derneklerin Türkiye’nin dört bir yanından gelen üyelerini buluşturdu.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, geleneksel dostluk ve dayanışma yemeğine katılan konuklarını karşılayarak “Hoşgeldiniz” dedi. Gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Güneş, dostluk ve dayanışmanın daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi ve yoğun katılım için teşekkür etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bosna Hersek Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Sabit Subasic, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanları Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ile Fehmi Arazlı ve Cemal Şenel de gecenin onur konukları arasında yer aldı.

Çekimleri Sakarya Serdvian’da süren ve TRT Televizyonu’nda yayınlanan “Mavi Kelebekler” dizisinin oyuncuları da geceye katıldı. Sevilen dizinin sanatçıları, Sakaryalı Boşnaklar’la birlikte oyunlar oynadı.