SSDBiH Yönetim Kurulu Londra’da toplandı
SSDBiH Yönetim Kurulu Londra’da toplandı

SSDBiH Yönetim Kurulu Londra’da toplandı

ssdbih_01Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği’nin (Svjetski Savez Dijaspore Bosne i Hercegovine – SSDBiH) Yönetim Kurulu Londra’da toplandı. Bosna Hersek diyasporasının zirvesi, dünyanının pek çok ülkesinden temsilcileri bir araya getirdi. Zirveye Türkiye’den SSDBiH Yönetim Kurulu Üyesi, Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak ile SSDBiH Başkan Yardımcısı Hasan Şehoviç de katıldı.

Zaim Pasic’in başkanlığındaki Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Yönetim Kurulu toplantılarında, diyasporanın çalışmaları, Bosna Hersek’in Avrupa – Atlantik entegrasyonu sürecine yaklaşımlar ve yeni kalkınma stratejileri ele alındı. Toplantıda, ortaya konulan hedeflere ulaşmak için profesyonel kuruluşlarca yürütülen lobi etkinlikleri, Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek istihdam ofislerinin açılması konuları değerlendirildi. SSDBiH Yönetim Kurulu toplantısında ele alınan konular, Londra’da yaşayan Bosna Hersek vatandaşlarının katıldığı toplantıda tartışıldı.

SSDBiH Yönetim Kurulu toplantısı nedeniyle Londra’da gerçekleştirilen toplantı ve etkinliklere Bosna Hersek İnsan Hakları ve Göçmenlerden Sorumlu Bakan Prof. Dr. Safet Halilovic ile Bakan Yardımcısı Ruzmira Tihic-Kadric, Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir Izetbegovic’in danışmanı Edin Ramic, geçmiş dönemlerde Bosna Hersek Birleşmiş Milletler Yüksek Temsilcisi olarak görev yapan Paddy Ashdown da katıldı. Etkinlikler, dünyanın çeşitli yerlerinden ve Londra’dan 500’den fazla konuğu bir araya getirdi.

Bosna Hersek Londra Büyükelçiliği tesislerinde düzenlenen çalışma toplantısına Büyükelçisi Jadranka Negodic ve Büyükelçilik çalışanları Slavica Grozdanic, Jasmina Turajlic ve Dragan Knezevic de katıldı. Toplantıda, anayasa değişikliği ve nüfus sayımı konusunda yapılacak çalışmalar ve davet beklemeksizin parlamentoya sunulacak öneriler ele alındı.

Bosna Hersek’in Londra Büyükelçisi Jadranka Negodic, SSDBiH Yönetim Kurulu toplantısı nedeniyle bir resepsiyon verdi. Ahmet Kemal Baysak, Büyükelçi Negodic’e Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını vererek konukseverliğinden ötürü teşekkür etti. Mostarlı şair Miso Maric’in şiirleriyle renk kattığı eğlence gecesinde Londra’da yaşan Nijaza Aljusica şarkılar seslendirdi. Konuklar, geç saate kadar sohbet etme ve eğlenme fırsatı buldu.