TBHKDF Başkanı Güneş’ten “Anıt Ormanı” kampanyası açıklaması
TBHKDF Başkanı Güneş’ten “Anıt Ormanı” kampanyası açıklaması

TBHKDF Başkanı Güneş’ten “Anıt Ormanı” kampanyası açıklaması

Değerli Boşnak Kardeşlerim;

Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Anıt Ormanı” kampanyasına desteğimizi vereceğimizi beyan etmiştik. Adana’daki Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği ile Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin anlaşmazlıkları ve bölünmüşlükleri sebebi ile durum tarafıma çok olumsuz şekilde yansıtılmakla birlikte bu zıt görüşler kampanyanın önüne geçmiş ve güç savaşına dönüşmüştür.

Birlik ve beraberlik adına yürüdüğümüz bu yolda amaç ve gayeler yönünü değiştirmiş, iyi niyetler kişisel egolardan ötürü suiistimal edilmiştir. Federasyon olarak kampanyaya maddi ve manevi desteğimi gösterecektim. Lakin iki derneğinde çıkardıkları kampanya afişindeki logo tartışması ve aralarındaki husumetin Federasyona lanse edilmesi, aynı zamanda kendi aralarındaki kulisleri, kötü diyalogları ve çirkin davranışları gördükten sonra geri çekilme kararı aldım.

Kampanyanın önünü kesme ya da darbe gibi bir niyetim asla olamaz. Bu tarz yakıştırmaların Federasyona ve Başkanına hakaret olarak algılarım. Bu tarihten itibaren Türkiye’de gerçekleştirilmesi istenilen kampanyaların desteklenmesinden ziyade Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ile birlikte ortak çalışma yapılması gerektiği kanısındayım.

Düşüncelerin art niyetli olmaması adına Boşnak camiasının sağduyulu olmasını, parçalanmamak için aralarındaki husumetlerin son bulması taraftarıyım. İnsanlık adına gerçekleştirilmek istenen Anıt Ormanı kampanyasında Adana’nın sergilediği olumsuz davranışlara istinaden geri çekilmek zorunda kaldığımdan ötürü büyük üzüntü duymaktayım.

Saygılarımla,

Muzaffer GÜNEŞ
Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı