Baysak Burhaniye ve Edremit belediyelerini ziyaret etti
Baysak Burhaniye ve Edremit belediyelerini ziyaret etti

Baysak Burhaniye ve Edremit belediyelerini ziyaret etti

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Baysak, Dernek Başkanı Nurettin Alkan ve yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Eruzunlar ve Fatin Rüştü Bektaş ile bir araya geldi. Alkan, Ahmet Kemal Baysak’a derneğin etkinliklerine ilişkin bilgi verdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Nurettin Alkan, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Eruzunlar ve Fatin Rüştü Bektaş ile birlikte Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’yı ziyaret etti. Baysak, Akova’ya Bosna Hersek Fahri konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi.

Baysak, 16 derneğin bağlı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun yönetim kurulu toplantısının 15 Ocak 2012 Pazar günü Ören Fiord Otel’de yapılacağını belirtti. Baysak, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’yı da bu toplantıya davet etti.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak , Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nurettin Alkan, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Eruzunlar ve Fatin Rüştü Bektaş ile birlikte Burhaniye’den Edremit’e geçerek Edremit Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kılıç’ı ziyaret etti. Baysak, Edremit Belediyesi’nde Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile de bir araya geldi. Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Baysak, üç belediye başkanı ile yerel yönetim deneyim ve anılarını paylaştı.

Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek’teki ziyareti sırasında kendisine verilen Srebrenik Belediyesi’nin kardeş şehir olmaya yönelik niyet mektubunu ve şehre ait bilgilerin bulunduğu dokümanları Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’a teslim etti. Baysak, Kılıç’a Srebrenik Belediye Başkanı Mehmed Bajraktarevic’in selamlarını iletti.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Srebrenik ile Edremit’in kardeş şehir olmasında yardım ve desteği için Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a teşekkür etti. Kılıç, Edremit Belediye Meclisi’nde kardeş şehir olmaya yönelik karar alarak en kısa zamanda Srebrenik Belediyesi’ne gerekli cevabı vereceklerini ve karşılıklı ziyaretlerin yapılmasını teklif edeceklerini dile getirdi.

Tuncay Kılıç, tarihsel, kültürel bağlarla ve akrabalık bağlarıyla bağlı olduğumuz Bosna Hersek’ten bir şehirle kardeş şehir olmanın kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. Kılıç’a konukseverliğinden ötürü teşekkür eden Baysak, Bosna’nın en iyi korunmuş Ortaçağ kalesi olan Srebrenik Kalesi’nin fotoğrafının bulunduğu posterinin yanı sıra Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını ve “Türkiye’deki Boşnaklar” albümünü verdi.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Edremit ile Srebrenik’in kardeş şehir olmalarında Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nurettin Alkan’ın büyük katkısı olduğunu söyledi. Kardeş şehir çalışmalarının onun teklifiyle başladığını dile getiren Baysak, Alkan’a katkılarından ötürü teşekkür etti.

Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersek’in çeşitli belediyelerinin Türkiye’den belediyelerle kardeş kent ilişkisi kurmak istediğini anlattı. Gömeç Belediye Başkanı Kocabıyık ve Isparta Belediye Başkanı Günaydın da Bosna Hersek’ten kardeş kent edinmek istediklerini belirterek Baysak’tan yardımcı olmasını beklediklerini söyledi. Baysak, her iki belediye başkanın isteklerini yerine getireceğini ve bu konuda kendilerine seve seve yardımcı olacağını dile getirdi.

Ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, konuklarına Edremit’i simgeleyen armağanlar verdi.