Fehmi Arazlı’yı son yolculuğuna uğurladık
Fehmi Arazlı’yı son yolculuğuna uğurladık

Fehmi Arazlı’yı son yolculuğuna uğurladık

11012012fa05Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) kurucu ve onursal başkanlarından, Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği kurucu üyesi ve geçen dönem başkanlarından Fehmi Arazlı, son yolculuğuna uğurlandı. Arazlı’nın Çukurova Devlet Hastanesi’nden alınan cenazesi, bir dönem yöneticiliğini yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı’nın önüne getirildi. CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Arazlı’nın parti il başkanlığı döneminde unutulmaz hizmetler verdiğini anlattı. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak da Arazlı ile birlikte çalışma onuruna eriştiğini belirterek onun Boşnak dünyasına verdiği hizmetlerin unutulmadığını, unutulmayacağını söyledi.

Adanalı Boşnaklar’ın “pamuk dede” diye tanımladığı Fehmi Arazlı’nın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Adana Asri Mezarlığı’nda, göz yaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Arazlı’nın ailesi, yakınları, dostlarının yanı sıra Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman, Bosna Hersek Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Sabit Subasic, Bosna Hersek Fahri Konsolosu, TBHKDF kurucu ve onursal başkanı Ahmet Kemal Baysak, eski Orman Bakanı Arif Sezer, TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, TBHKDF kurucu ve onursal başkanlarından Cemal Şenel de katıldı.

Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Ufuk Süslü, Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül, Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkan Salih Hacıoğlu, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Utaş, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehim Didin, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Nurettin Alkan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki derneklerin yönetim kurulu üyeleri cenaze törenine katılanlar arasında yer aldı.

Cenaze törenine katılan tüm dernek yöneticileri, definden sonra Fehmi Arazlı’nın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi ve üzüntülerini bildirdi. Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği’ndeki toplantıda bir araya gelerek Fehmi Arazlı’yı anan katılımcılar, daha sonra hep birlikte Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği’ne geçti ve birlikte öğle yemeği yedi.

Fehmi Arazlı, 3 Ocak 2012 gecesi fenalaşınca hastaneye götürülmüştü. Adana Özel Güney Hastanesi’nde Nöroloji kliniğinde tedaviye alınan Arazlı’nın beyninde ur olduğu saptanmış ve 4 Ocak 2012 günü Çukurova Devlet Hastanesi’ne nakledilmişti. Boşnaklar’ın “pamuk dede”si FehmiArazlı, 9 Ocak 2012 günü aynı hastanede ameliyata alınmıştı. Saat 17.30 ve 18.00’de art arda kalp krizi geçiren Arazlı, hekimlerin tüm müdahalelerine karşın yaşama döndürülememişti.