Rastoder: Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova’dan başladı
Rastoder: Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova’dan başladı

Rastoder: Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova’dan başladı

Özel bir ziyaret eçin İzmir’e gelen Karadağ Meclis Başkanı Rifat Rastoder, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Cemal Şener, İzmir Bosna Sancak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Şenay Biçer ile Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Gül de bulundu.

Geçtiğimiz yıl Karadağ’ın Bar şehri ile kardeş şehir anlaşması imzalandığını anımsatan Rifat Rastoder, Bornova Belediyesi’nin gösterdiği sıcak ilgi sayesinde Türkiye ile Karadağ arasında büyük bir köprü kurulduğunu belirtti. İzmir, İstanbul ve Ankara kentleriyle sıcak ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyen Rastoder, “Bornova’ya gelirken Başkan Sındır’a Karadağ’dan selamlar getirdik. Ne zaman Türkiye’ye gelsem Bornova’ya uğramadan gidemiyorum. Sizleri de Karadağ’da ağırlamaktan büyük sevinç duyarım” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Karadağ Meclis Başkanı Rifat Rastoder ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek anı plaketi verdi. Türkiye’nin Karadağ ile ilişkisinin birçok ülkeye kıyasla daha samimi, daha sıcak ve güvene dayalı olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Sındır da şu görüşleri dile getirdi:

“Sevgili Rifat Rastoder ile gerek Karadağ’da gerekse İzmir’de buluşmamız sevgi dolu ve kardeşçe oldu. Karadağ ile ekonomik ve ticari ilişkilerin dışında kültürel ve sosyal alanlarda da bağlarımız çok güçlü. Karadağ’ın Bar şehri ile Bornova arasında geçtiğimiz yıl kardeş şehir ilişkisi kurduk. Üst düzey yöneticiler olarak bizlerin sıcak ilişkiler içinde olması halkımıza da yansıyor. Bornova’da yaşayan Karadağlı hemşerilerimizin de iki ülke arasındaki köprü görevini bizden talep ediyor olması ayrı bir mutluluk kaynağı.”