Menemen ile Bugojno kardeş kent oluyor
Menemen ile Bugojno kardeş kent oluyor

Menemen ile Bugojno kardeş kent oluyor

Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i ziyaret etti. Ziyarete Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ve yönetim kurulu üyeleri Rıdvan Barış, Nurettin Çam da katıldı.

Birbirine tarihi ve kültürel bağlarla bağlı Türkiye ile Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirten Baysak, Bosna Hersek’in Bugojno kenti ile Menemen’in kardeş kent olmasının arzu edildiğini söyledi. Ahmet Kemal Baysak, Bugojno Belediyesi’nin kardeş kent ilişkisi kurulması isteğine ilişkin niyet mektubunu Şahin’e verdi.
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bosna Hersek bir kardeş şehirleri olmasının kendilerini sevindireceğini söyledi. Ziyareti nedeniyle Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’a ve Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerine teşekkür eden Şahin, konuyu Menemen Belediye Meclisi toplantısında gündeme getireceğini söyledi.

Ahmet Kemal Baysak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e ziyareti anısına Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi. Baysak, Şahin’e “Türkiye’deki Boşnaklar” albümü ile “Uştipak’tan Sevdalinkaya Boşnaklar” adlı Türkçe, Boşnakça ve İngilizce hazırlanan kitapları da armağan etti.