Serdivan’da Boşnak gecesi düzenlendi
Serdivan’da Boşnak gecesi düzenlendi

Serdivan’da Boşnak gecesi düzenlendi

Serdivan Bosna Sancak Kültür Yardımlaşma Derneği’nce düzenlenen “Boşnak Gecesi” Türkiye’nin dört bir yanından Boşnakları bir araya getirdi. Serdivan Düğün Salonu’nda düzenlenen gecede Boşnak böreği yendi, halk oyunları oynandı.

Geceye Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Hasan Ali Çelik, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin başlangıcında konuşan Serdivan Bosna Sancak Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Süzek, derneğin etkinlikleri hakkında bilgi verirken geceye katılanlara teşekkür etti. Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, bu tür gecelerin birlik beraberlik ve dayanışmanın göstergesi olduğunu söyledi.

Gecede Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, ağırlıklı olarak Boşnak vatandaşların yaşadığı Serdivan ilçesine yaptığı hizmetlerden ötürü , Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a bir teşekkür plaketi verdi. Geceye katılanlara Boşnak böreği ikram edildi ve hemen sonrasında ise yöresel halk oyunları sergilendi. Gecenin son bölümünde çekiliş düzenlenerek konuklara çeşitli armağanlar dağıtıldı.