Türkiye’deki Boşnaklar Adana Derneği’nin gecesinde buluştu
Türkiye’deki Boşnaklar Adana Derneği’nin gecesinde buluştu

Türkiye’deki Boşnaklar Adana Derneği’nin gecesinde buluştu

Haber ve fotoğraflar: Fatma GÜLKAN
adana01Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nce düzenlenen “17. Kuruluş Gecesi”ne Türkiye’nin dört bir yanından gelen Boşnaklar renk kattı. Yeni Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen etkinlikte unutulmaz bir Boşnak gecesi yaşandı.

Geceye Karadağ Büyükelçisi Ramo Braliç, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Kızılelma, Sarıçam Belediye Bşk. Ahmet Zembilci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çelemli Belediye Başkanı Hüseyin Özaydın, Ceyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Kırım Türkleri Dernek Başkanı İsmail Taymaz, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu,Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Prof.. Dr. İsmet Tan, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, Türkiye’deki Boşnak derneklerinin başkan ve üyeleri katıldı. Adana’da bulunan diğer kültür derneklerinin başkan ve yöneticileriyle AÇEV Adana Saha Sorumlusu Durdu Yalım, Adana Bosna Derneği’nin Kurucularından Asım Gül, Yüksel Pişkin, Mustafa Akkutlu ile 400 misafir etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.

Gecenin ev sahipliğini Dernek Başkanı Kasım Gül, Genel Sekreter Ayhan Gezer, Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Akova, Fatma Kiminsu, Fehime Özel, Fatma Gülkan, Aynur Balaban ve Sinan Yılmaz üstlendi. Derneğin etkinlikleri hakkında bilgi veren Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Akova, geceye katılanlara teşekkür etti. Atilla Akova, böyle gecelerin birlik beraberlik ve dayanışmanın göstergesi olduğunu söyledi. Gecede Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş yaptığı konuşmanın ardından Asım Gül ile birlikte plaketleri verdi.

Gençlik Kolları sorumluları Esra Ünsalan ve Bahtiyar Gül’ün çalışmalarıyla kurulan Boşnak Halk Oyunları Ekibi dört güzel oyunla davetlileri çoşturdu. 16 gencin katıldığı ekip daha sonra da misafirlerle birlikte söylenen Sevdalinkalarla, çaçak ve kolo oyunlarıyla geceye renk kattı. Grup Lilijan’ın Boşnak müzisyenlerin maharetli ellerinden çıkan ezgilerle de tüm davetliler müzik ziyafeti yaşadı. Grup solisti Neco’nun söylediği sevdalinkalar muhteşemdi.

Katılımın yüksek olduğu gecede dernek yöneticileri misafirleriyle yakından ilgilendi. Boşnak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür etkinliklerde buluşmanın, birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı gece geç saatlere kadar sürdü.

.