TBHKDF Yönetim Kurulu İzmir’de toplandı
TBHKDF Yönetim Kurulu İzmir’de toplandı

TBHKDF Yönetim Kurulu İzmir’de toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde, 17 Mart 2012 Cumartesi günü İzmir’de toplandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen federasyon üyesi derneklerin yönetici ve temsilcileri, toplantıdan önce Pınarbaşı Sadıkoğlu Tesisleri’ndeki öğle yemeğinde bir araya geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan TBHKDF Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Federasyon Başkanı Muzaffer Güneş, federasyon bünyesinde kadın ve gençlik kollarının kurulmasının önemini vurguladı. Güneş, “Geldiğim günden buyana söylüyorum, kadınlar ve gençler bizim çalışmalarımızı büyütür, ilgiyi arttırır, geliştirir” diye konuştu.

Federasyon üyesi derneklerin başkanları, derneklerinin, kadın ve gençlik kollarının çalışmalarını anlattı, federasyon bünyesinde oluşturulacak kollara katılacak kadınların ve gençlerin isimlerini bildirdi. Toplantıda, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan geçen toplantıda görüşülen konular ele alındı. TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, geçen toplantıda ele alınan konuları özetledi.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, 9 Ocak 2012 günü hayata veda eden Fehmi Arazlı’yı kaybetmenin acısı hala çok taze olduğunu söyledi. Baysak, “Bulunmadığı bir yönetim kurulu toplantısını daha gerçekleştirirken, onun yokluğunun hep hissedileceğini, Türk ve Boşnak dünyası için yaptığı hizmetlerin unutulmayacağını bir kez daha tekrarlamak isterim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Ahmet Kemal Baysak, 16 Ocak 2012 Pazartesi gününden 17 Mart 2012 Cumartesi gününe kadar Türkiye’deki ziyaretleri ve temasları sırasında Federasyonla ilgili görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Baysak, belirttiği döneme ilişkin çalışmaları, bu ziyaret ve temaslara ilişkin bilgilerin, fotoğrafların yer aldığı bir raporu yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurulu üyeleriyle paylaştı.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Şenay Biçer dernek genel kurulunun 15 Nisan 2012 günü yapılacağını açıkladı. Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kenan Gündem de genel kurullarını 21 Nisan 2012 günü yapacaklarını duyurdu. TBHKDF Yönetim Kurulu toplantısında, bir sonraki toplantının 26 Mayıs 2012 günü Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’na katılmak isteğine ilişkin dilekçesini TBHKDF Yönetim Kurulu’na sundu. İsteğin TBHKDF ilkeleri doğrultusunda federasyon kurucu üyesi Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği’nin görüşü alınarak, Sefaköy’de yapılacak bir sonraki yönetim kurulu toplantısında ele alınması kararlaştırıldı.

İstanbul Anadolu Yakası Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Akgül, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TBHKDF Yönetim Kurulu toplantısına konuk olarak katıldı. Akgül, Boşnaklar’ın birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekerek Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın “Kum yığını değil granit gibi, kaya gibi olmalıyız. Kum yığınları ufak bir rüzgarla dağılır. Ancak bizler sevgiyle, saygıyla, kaya gibi bir arada olursak bizi kimse yıkamaz” sözlerinin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

.