Boşnaklar Bornova’da buluşuyor
Boşnaklar Bornova’da buluşuyor

Boşnaklar Bornova’da buluşuyor

Bosna Hersek’in Zenica şehrine bağlı Vranduk köyünde şehit anne ve ailelerinin kurduğu Zenica “Vranduçka Aşlama” Derneği (Udruženje Žena “Vrandučka Ašlama”, Zenica) üyesi kadınlar, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın misafiri olarak İzmir’i ziyaret edecek. Baysak, Zenica Şehir Kitaplığı Müdürü Mithad Kasap’ın başkanlığında dernek üyesi sekiz kadının oluşturduğu delegasyonu 07-12 Nisan 2012 tarihleri arasında İzmir’de ağırlayacak.

Konuk delegasyon, 08 Nisan 2012 Pazar günü Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ve Boşnak vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Kemalpaşa’nın Halilbeyli köyünü ziyaret edecek. Vranduklu kadınlar, 09 Nisan 2012 Pazartesi günü Zenica’nın kardeş şehri olan Karşıyaka’nın Belediye Başkanı Cevat Durak’ı ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaret edecek.

Zenica “Vranduçka Aşlama” Derneği üyesi kadınlar, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda el emeği ürünlerini sergileyecek. Sergi, 9 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 15.30′da Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır tarafından açılacak. Aynı yerde, Hollanda’da yaşayan Naida Ribic’in Türkiye’de yaşayan Boşnaklar ile ilgili belgesel film çekimleri sırasında ziyaret ettiği köylerde çektiği fotoğraflar sergilenecek. Geçtiğimiz yıl yaşama veda eden gazeteci – yazar Fikret Fazlagic’in “Türkiye’deki Boşnaklar” kitabı da tanıtılacak.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın ağırlayacağı Vranduklu kadınlar, Boşnak vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Aliağa’nın Çakmaklı köyü ile İzmir’in ören yerlerini de ziyaret edecek.