TBHKDF Yönetim Kurulu Sefaköy’de toplandı
TBHKDF Yönetim Kurulu Sefaköy’de toplandı

TBHKDF Yönetim Kurulu Sefaköy’de toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde toplandı.

17 Mart 2012 Cumartesi günü İzmir’de yapılan yönetim kurulu toplantısında görüşülen konuların ele alındığı toplantıda, federasyona bağlı derneklerin başkanları, derneklerinin, kadın ve gençlik kollarının etkinliklerini sözlü ve yazılı olarak dile getirdi.

Toplantıda, isimleri dernek başkanları tarafından iletilen üyelerle federasyon kadın ve gençlik kollarının oluşturulması ve bu kolların yönetim kurulu toplantılarına davet edilmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

Toplantıda söz alan Kırklareli ili Vize ilçesi Balkaya Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaattin Akgül, bu yıl Boşnaklar’ın Balkaya’ya gelişinin 100. yılını kutlayacaklarını belirtti. Akgül, 1 Temmuz 2012 Pazar günü Balkaya Köyü’nde derneğin 9. Geleneksel Pikniğ’ni düzenleyeceklerini duyurdu.

Alaattin Akgül, Federasyon ve bağlı derneklerin başkanlarıyla üyelerini 100. yıl kutlamaları kapsamında düzenleyecekleri etkinliklere katılmaya davet etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Balkaya Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin federasyona katılması için Dernek Başkanı Alaattin Akgül’a çağrıda bulundu.

Akgül de, “Köyümüze gelen, derneğimizi ziyaret eden Bosna Hersek Fahri Konsolosumuz, federasyonun kurucusu Sayın Kemal Baysak’ın tavsiyesi ve isteği bizim için önemlidir. Köyümüzü ve derneğimizi ziyareti nedeniyle kendisine müteşekkiriz” dedi. Alaattin Akgül, genel kurulda alınan üyelik kararını bir sonraki yöntim kurulu toplantısına sunacaklarını söyledi.

TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş ile Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Çalışkan, 16 – 18 Mayıs 2012 tarihlerinde Sarajevo’da gerçekleşen Business Forum 2012 ile iş adamlarıyla yaptıkları ikili görüşmeler hakkında bilgi verdi. Bosna Hersek Doboj’da bulunan EMMAUS kampını ziyaret ettiklerini belirten Güneş ve Çalışkan, bu kuruluşa her türlü acil yardım ve desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun 502. Ayvaz Dede Şenlikleri (Ajvatovica) ve 17. yılında Srebrenica katliamını anma etkinlikleri nedeniyle düzenleyeceği Bosna Hersek ziyaretlerinin bu konuda en uygun fiyat teklifini sunan, deneyim sahibi İzmir merkezli Devim Tours tarafından gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, kurul üyelerine 18 Mart 2012 Pazar gününden 26 Mayıs 2012 Cumartesi gününe kadar Türkiye’deki ziyaret ve temaslarına, Konsolosluğa yapılan ziyaretlere ilişkin bilgileri, fotoğrafları içeren bir rapor sundu. Baysak, Karadağ Cumhuriyeti Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Sayın Rifat Rastoderdan aldığı davet üzerine 29 – 31 Mayıs 2012 tarihleri arasında bu ülkeyi ziyaret edeceğini belirtti.

31 Mayıs – 3 Haziran 2012 tarihlerinde Bosna Hersek Sarajevo’da parlamento binasında 6. Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) Kongresi’nin yapılacağını duyuran Baysak, kongereye katılabilecek federasyon üyesi derneklere duyurulması için federasyon başkanlığına bilgi verdiğini anımsattı. A. Kemal Baysak, bu kongereye katılmayı arzu eden dernek yöneticilerinin Bosna Hersek Fahri konsolosluğu’na başvurmasını istedi.