EMMAUS’a iki tır gıda yardımı
EMMAUS’a iki tır gıda yardımı

EMMAUS’a iki tır gıda yardımı

Avrupa’nın göbeğinde, Bosna Hersek’te 1992 – 1995 yıllarında yaşanan ve dünyanın sessiz kaldığı katliamın üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen soydaşlarımız yaralarını saramadı.Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu, Bosna Hersek’in Doboj şehrinde bulunan Emmaus Barınma Merkezi’nde bulunan yaklaşık 400 savaş mağduru için yardım kampanyası düzenledi.

Federasyonun önderliğinde düzenlenen kampanyada iki tır kamyonu dolusu gıda maddesi toplandı. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, kampanya ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Emmaus’ta bulunan mağdur soydaşlarımıza geçen yıl olduğu gibi bu yılda iki tır gıda yardımı yapıyoruz. Federasyonumuzun önde gelen amacı, yaşadıkları soykırımdan sonra kardeşlerimize maddi ve manevi yardımcı olmaktır. İş adamları, duyarlı yardımseverler ve derneklerin ortak çalışması ile 2 tır gıda (kuru bakliyat v.b) desteği sağlandı, bizlere destek olan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Hiçbir kötülüğü unutmadık, unutturmayacağız.”

İki tır kamyonuna yüklenen yardımlar Ferizli’deki Güneşoğlu Tesisleri’nden yüklendikten sonra Bosna’ya yola çıktı. Duyarlı yardımseverler, Federasyon üyeleri ve Adapazarı Bosna Hersekliler Derneği programda bulunarak kampanyaya destek verdiklerini belirttiler.