Baysak, Karadağ’da bir dizi ziyarette bulundu
Baysak, Karadağ’da bir dizi ziyarette bulundu

Baysak, Karadağ’da bir dizi ziyarette bulundu

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rifat Rastoder’in davetlisi olarak Karadağ Podgorica’ya gitti. Rastoder ile Tuzi şehrini de ziyaret ederek oradaki dostlarımızla bir araya gelen Baysak, Karadağ – Türkiye Dostluk Derneği’nin çalışmalarıyla ilgili Restoder’in verdiği bilgilerden çok yararlandığını belirtti.

Baysak, geçen yıl Rifat Rastoder ile birlikte ziyaret ettikleri Rozaje, Berane ve Plav belediye başkanlarını telefonla arayarak Buca, Çiğli ve Gömeç ile kardeş şehir çalışmaları hakkında meclislerinde karar alıp almadıklarını sordu. Yeni yapılan belediye seçimleri nedeniyle önümüzdeki günlerde meclis kararlarını alacaklarını ve Türkiye’deki kardeş şehir belediylerine ulaştıracaklarını belirttiler.

Karadağ ziyareti sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Karadağ’daki Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Bosna Hersek’in Karadağ’daki Büyükelçisi Izmir Talic ile bir araya gelen Baysak, Türkiye – Bosna Hersek ve Karadağ arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesi için birlikte çalışmanın yararlı olacağı konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi. Ahmet Kemal Baysak, “Bundan böyle yapılacak çalışmalar hakkında tarafları bilgilendirmemizi kararlaştırdık. Türkiye ile Karadağ arasında her alanda işbirliğinin gelişmesi için fevkalade çalışmalar yapan ve her konuda bize destek olan Rifat Rastoder’e de teşekkürlerimizi ilettik” dedi.

Rifat Rastoder’in yaptığı organizasyon ile 25 Şubat 2013 Pazartesi günü öğle yemeğinde bir araya gelen Baysak, “Yemek sırasında da karşılıklı ziyaretlerin sıklaştırılması daha yararlı olacağını değerlendirdik” diye konuştu.
24 – 26 Şubat 2013