Baysak, Karadağ heyetiyle Buca Belediyesi’ni ziyaret etti
Baysak, Karadağ heyetiyle Buca Belediyesi’ni ziyaret etti

Baysak, Karadağ heyetiyle Buca Belediyesi’ni ziyaret etti

Karadağ Parlamento Başkan Yardımcısı Bar Milletvekili Suljo Mustafic ile Karadağ Rozaje Milletvekili Almer Kalac, bir dizi görüşme ve ziyaretlerde bulunmak üzere İzmir’e geldi. Mustafic ve Kalac ile birlikte Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı makamında ziyaret etti. Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Karadağ Türkiye Dostluk Derneği Eşbaşkanı Ahmet Kemal Baysak, ziyaret sırasında, Buca ile Rozaje arasında kardeş şehir çalışmalarıyla ilgili olarak her iki belediye meclislerinin karar aldığını, Buca Belediye Meclisi kararının resmi bir yazıyla Rozaje’ye bildirdiğini belirtti. Baysak, Rozaje Belediye Meclisi’nin aldığı kararın da yine resmi bir yazıyla Buca Belediyesi’ne gönderilmesi gerektiğini hatırlattı.

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Nezir, Buca Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Başkan Yardımcısı Ömer Oruç, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Raif İleriak’ın da hazır bulunduğu ziyaretten sonra, Srebrenica katliamının 17. yılında dünya üzerinde ilk kez Buca Belediyesi’nin yaptırdığı, 12 Temmuz 2012 günü açılan Srebrenica Anıtı ziyaret edildi. Mustafic ile Baysak, anıtın yapılmasından dolayı Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya sonsuz teşekkürlerimizi dile getirdi, Srebrenica katliamının unutulmadığını, unutmayacağımızı, unutturulmayacağını bir kez daha söyledi.

Bu ziyaretler sırasında Karadağlı Parlamenter Almer Kalac’ın Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde öğrenim gören kız kardeşi Aladina Kalac çevirmenlik ve mihmandarlık yaptı.
16 Nisan 2013