TBHKDF Yönetim Kurulu Adana’da toplandı
TBHKDF Yönetim Kurulu Adana’da toplandı

TBHKDF Yönetim Kurulu Adana’da toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu, Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde, Adana’da toplandı. TBHKDF Yönetim Kurul Başkanı Ahmet Utaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya TBHKDF Kurucu ve Onural Başkanı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, TBHKDF Önceki Dönem Başkanı Cemal Şenel, TBHKDF Başkan Yardımcıları Mehmet Kurt ve İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, TBHKDF Genel Sekreteri ve Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, Genel Sekreter Yardımcısı Kırklareli-Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alaattin Akgül, Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Başdar, Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Salih Hacıoğlu, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Sedat Çınar, Serdivan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Süzek’in yanı sıra üye derneklerin temsilcileri, denetim, disiplin ve danışma kurulu üyeleri katıldı.

Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehim Didin’in ağabeyinin vefatı ve toprağa verilmesi nedeniyle toplantıya katılmadığı belirtilerek baş sağlığı dilendi. Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Behiye Çark’ın bir yakınının rahatsızlığı nedeneyle toplantıya katılamadığı belirtilerek “geçmiş olsun” dileğinde bulunuldu.

Toplantıda Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonumuzun 24 Mart 2013 günü Karamürsel’de yapılan 5. Olağan Genel Kurulu TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak tarafından değerlendirildi. Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde Karamürsel’de toplanan genel kuruldu görevi Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Önceki Dönem Başkanı Ahmet Utaş’a devreden TBHKDF Başkanı Muzaffer Güneş’e bir kez daha teşekkür edildi.

TBHKDF Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, federasyon genel kurulumuzun yapıldığı salonun düzeni, salonun bezendiği afiş, pankart ve benzeri görselllerin muntazamlığı, federasyonumuz ve Karamürsel derneğimizin tanıtımı açısından son derece öneml olduğunu vurguladı. Baysak, Karamürsel Dernek Başkanımız Sedat Çınar ve önceki dernek başkanımız Ahmet Utaş ile çalışma arkadaşlarına gösterdikleri özen ve sağladıkları düzen nedeniyle teşekkür etti.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a da derneğimize verdikleri destek ve genel kurul çalışmalarının tamamlanmasına kadar yanımızda olmalarından dolayı müteşekkir olduğunu belirten Ahmet Kemal Baysak, “Federasyon yönetim, denetim, disiplin kurullarının asil ve yedek üyelikleriyle danışma kuruluna seçilen değerli arkadaşlarımı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Toplantıda federasyonumuzun yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurullarının 14 Nisan 2013 günü İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizin ev sahipliğinde toplandığı, kurulların üyeleri arasında görev bölümü yapıldığı anımsatıldı. Buna göre federasyon kurul yönetici ve üyeleri şöyle sıralandığı dile getirildi:

Ahmet Utaş Yönetim Kurulu Başkanı
Ahmet Kemal Baysak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Nejat Öztürk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Abdullah Gül Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Mehmet Kurt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Muharrem Baysak Genel Sekreter
Alaattin Akgül Genel Sekreter Yardımcısı
Yüksel Mergen Veznedar Üye
Kasım Gül Sayman Üye
Nail Akbaba Denetim Kurulu Başkanı
Rafet Albayrak Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Dr. Kadir Güngör Disiplin Kurulu Başkanı
Şükrü Hacıoğlu Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı
Mehmet Ali Erdoğan Danışma Kurulu Başkanı
Melike Kallemoğlu Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı

Toplantıda federasyonumuzun önceki döneminde oluşturulan kadın ve gençlik kollarının etkinliklerinin sürdürülmesi ve Ar-Ge biriminin oluşturulması kararı ele alınırken konunun ayrıntılarıyla bir sonraki toplantıda ele alınması öngörüldü.

Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğimizin 21 Nisan 2013 günü yapılan teferiçinin değerlendirildiği toplantıda fedarasyon üyesi derneklerin bu etkinliğe ilgisizliği eleştirildi. Dernek etkinliklerine katılımların azlığının eleştiri konusu edildiği toplantıda Boşnaklar’ın birbirlerine destek olması ve kaynaşması adına bu tür etkinliklerde yan yana olması, dayanışma göstermesi gerektiği dile getirildi.

Toplantıda derneklerin pita gecesi ve teferiç tarihleri belirlenirken aynı gün ve haftalara denk getirilmemesine dikkat edilmesi önerildi. 25 Mayıs’ta Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin gecesinin, 26 Mayıs’ta Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği’nin gecesinin, 29 veya 30 Haziran günü Kırklareli-Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin pikniğinin, 30 Haziran’da Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğimizin pita gecesinin yapılacağı duyuruldu.

Ayvaz Dede Şenlikleri’nin Bosna Hersek-Prusac’da bu yıl 502. kez düzenleneceği anımsatıldı. 30 Haziran’da düzenlenecek olan Ajvatovica Şenlikleri’ne katılım için ziyaret programı görüşüldü. TBHKDF Yönetim Kurulu’nun bir sonraki toplantısının 30 Haziran 2013 günü Kırklareli-Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde Balkaya Köyünde yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda federasyon kurumsal web sitesinin daha etkin hale getirilmesi ve bilgilerinin güncellenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca federasyon adına açılan sosyal paylaşım sitelerindeki hesapların kapatılması kararı verildi. Gerekirse yorum ve tartışmalara kapalı, tek yönlü bilgilendirmeye dönük sayfalar açılabileceği dile getirildi. Federasyon web sayfası ve internet iletişimine yönelik çalışmaların TBHKDF Başkan Yardımcısı Mehmet Kurt’un eşgüdümünde yürütülmesi, Fedarasyon Danışma Kurulu Üyeleri Hüseyin Erciyas, Fatma Gülkan ve Ebru Utaş’ın bu sürece katkı sunması öngörüldü.