Baysak’ın adı Kakanj kentinde meydana verildi
Baysak’ın adı Kakanj kentinde meydana verildi

Baysak’ın adı Kakanj kentinde meydana verildi

Bosna Hersek’in Kakanj kentinde Saat Kulesi’nin bulunduğu meydana Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın adı verildi. Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, iki ülke arasında köprü görevi üstlenen Baysak’ın adını kentin en önemli meydanına vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Ahmet Kemal Baysak, adının Kakanj’da meydana verilmesinden büyük onur duyduğunu dile getirdi.

İzmir’in Aliağa ilçesinin Bosna Hersek’teki kardeş şehri Kakanj’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Kakanj Yaz Günleri” kortej yürüyüşü, açılış töreni ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın onur konuğu olarak yer aldığı etkinliklere Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra ve Belediye Meclis Başkanı Slaven Katičić, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, her iki belediyenin meclis üyeleri, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, yönetim kurulu üyeleri, konuk halk oyunları ekipleri ve belde halkı katıldı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın adı Kakanj kentinde Saat Kulesi’nin bulunduğu meydana verildi. Meydana “Trg Kemala Baysaka” adının verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Baysak’ın Kakanj’ın İzmir’in Aliağa ilçesi ile kardeş şehir olmasını sağladığını anımsattı. Kakanj Belediye Meclisi’nin 30 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı toplantıda Saat Kulesi’nin bulunduğu meydana Kemal Baysak adının verilmesini oybirliğiyle kararlaştırıldığını belirterek şunları söyledi:

“Sayın Kemal Baysak’ın savaş sırasında ve sonrasında Bosna Hersek ve Kakanj için yaptıkları unutulmaz. 1992 – 1995 yılları arasındaki savaş sırasında Bosna Hersek’ten göç eden insanlara yardım eden Sayın Baysak, savaş sonrasında okumaya gelen gençlere kucak açtı. Son dönemde yaptığı çalışmalarla Türkiye’den belediyelerin Bosna Hersek’teki belediyelerle kardeşlik ilişkilerini sağladı. Bosna Hersek’e iş adamlarını getirerek iş ilişkilerinin geliştirimesine çalıştığı için kendisine minnettarız. Sayın Baysak için ne yapsak azdır. Bu meydana adının verilmesi Sayın Baysak’a minnettarlığımızın ifadesidir.”

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, adının Kakanj’da meydana verilmesindan duyduğu memnuniyeti dile getirerek büyük onur duyduğunu söyledi. “İnsanlar yaptıklarıyla anılırlar. Benim yaptığım Bosna Hersek için küçük bir katkı” diyen Baysak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birbirlerine tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olan Türkiye ile Bosna Hersek arasında her alanda ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesi en büyük arzumuz. Bu yolda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çaba harcamaya devam edeceğiz. Adımın Bosna Hersek’in bu güzel şehrinin merkezinde bir meydana verilmesi benim için, ailem, çocuklarım ve torunlarım, akrabalarım için büyük onur. Kakanj Belediye Başkanı Sayın Nermin Mandra’ya, Belediye Meclis Başkanı Sayın Slaven Katičić’e ve değerli belediye meclis üyelerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşasın Bosna Hersek, yaşasın Türkiye, yaşasın her iki ülke halklarının dostluğu.”

Baysak’ın konuşması, meydana ad verme törenine katılan kalabalık tarafından coşkuyla alkışlandı. Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ile birlikte Türkiye’den gelen heyet onuruna akşam yemeği verdi. Yemeğe önceki dönem Kakanj belediye başkanları da katıldı. Mandra, yemekte Baysak’a adının verildiği meydanın resimlendiği bir yağlı boya tablo armağan etti.