Baysak  Halilbeyli Muhtarlığı’nı ziyaret etti
Baysak Halilbeyli Muhtarlığı’nı ziyaret etti

Baysak Halilbeyli Muhtarlığı’nı ziyaret etti

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Kemalpaşa’nın mahallesine dönüşen Boşnak köyü Halilbeyli’de üçüncü kez bu göreve seçilen Halilbeyli Muhtarı Sabit Şahin’i ziyaret etti. Baysak, Şahin ve muhtarlık azaları Haluk Kezer, Mustafa Edis, Mahmut Tuna, Hasan Balcı ile bir araya geldi.

Ziyarette TBHKDF Önceki Dönem Başkanı Cemal Şenel, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı ve TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, federasyonumuzun yönetim kurulu üyelerinden, Halilbeyli’nin ileri gelenlerinden Mustafa Celep, Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Neccar Er, önceki dönem Halilbeyli Muhtarı Hüseyin Canöz, TBHKDF Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Erciyas da bulundu.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Halilbeyli Muhtarı Sabit Şahin’e yeni dönemin hayırlı, uğurlu olmasını, çalışmalarından başarılar diledi. Baysak, Şahin’e federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Halilbeyli Muhtarı Sabit Şahin’e ebru sanatı uygulanmış doğaltaşla oluşturulan bir tablo plaket verdi. Baysak ve Şahin de bundan böyle Halilbeyli köyü ya da mahallesi yerine yalnızca Halilbeyli adının kullanılması konusunda görüş birliğine vardıklarını dile getirdi. 20 Nisan 2014