Baysak Halilbeylili Boşnakların derneğini ziyaret etti
Baysak Halilbeylili Boşnakların derneğini ziyaret etti

Baysak Halilbeylili Boşnakların derneğini ziyaret etti

Halilbeyli’ye gelen Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette TBHKDF Önceki Dönem Başkanı Cemal Şenel, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı ve TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, önceki dönem Halilbeyli Muhtarı Hüseyin Canöz, TBHKDF Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Erciyas da bulundu.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, aynı zamanda Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği üyesi olan Halilbeyli Boşnakları’nı çatısı altında toplayan Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Neccar Er ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Celep, Alican Kaya, Ömer Eren, Ünal Ay, Kemal Evcim’e derneğinin kuruluşunun hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Neccar Er, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’na üyeliği arzu ettiklerini, genel kurul çalışmalarını yaptıktan hemen sonra resmi üyelik başvurusunda bulunacaklarını belirtti. Fahri Başkonsolos Baysak, Er’e ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi, federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci – yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.

Bundan böyle Halilbeyli köyü ya da mahallesi yerine yalnızca “Halilbeyli” adının kullanılması konusunda görüş birliğine varıldı. 20 Nisan 2014