Baysak Turgutlu Belediye Başkanı Şirin’i ziyaret etti
Baysak Turgutlu Belediye Başkanı Şirin’i ziyaret etti

Baysak Turgutlu Belediye Başkanı Şirin’i ziyaret etti

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Turgutlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Turgay Şirin’i ziyaret etti. Ziyarette Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı ve TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Sönmez, Bircan Baysak, Mustafa Meriç, Mustafa Uçak, Halilbeyli Muhtarı Sabit Şahin, muhtarlık azaları Haluk Kezer, Mustafa Edis, Mahmut Tuna, Hasan Balcı, Halilbeyli Önceki Dönem Muhtarı Hüseyin Canöz, Turgutlu Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Gökçeyurt (Gerdeme) Muhtarı İlhan Kıygan, Gökçeyurt önceki muhtarı Ahmet Imırgı, Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Neccar Er ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Celep, Alican Kaya, Ömer Eren, Ünal Ay, Kemal Evcim de bulundu.

Belediye Başkanı Şirin’i 30 Mart 2014’te yapılan mahalli idareler seçimlerindeki başarısı ve seçilmesi nedeniyle kutlayan Baysak, Turgutlu’nun Bosna Hersek’in Gorni Vakuf şehriyle kardeş şehir olduğunu hatırlattı. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Gorni Vakuf heyetinin Turgutlu’yu ziyaret ettiğini, kardeş şehir yetkililerinin ziyaret etmesini beklediğini söyledi. Kardeş şehir ilişkilerinin bu dönemde geliştirileceğine inancını dile getiren Baysak, ağırlıklı olarak Boşnakların yaşadığı Halilbeyli’nin Bosna Hersek’te Zenica’nın Gradisce koyu ile kardeş olduğunu belirtti. İki köy arasındaki bu ilişkinin dünyada bir ilk olduğunu vurguladı.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e görevinde başarılar dileyen Ahmet Kemal Baysak, federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti. 21 Nisan 2014