Baysak Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’yu ziyaret etti
Baysak Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’yu ziyaret etti

Baysak Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’yu ziyaret etti

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Kemalpaşa Belediye Başkanlığı’na seçilen Arif Uğurlu’yu ziyaret etti. Ziyarette Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı ve TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Sönmez, Bircan Baysak, Mustafa Meriç, Mustafa Uçak, Halilbeyli Muhtarı Sabit Şahin, muhtarlık azaları Haluk Kezer, Mustafa Edis, Mahmut Tuna, Hasan Balcı, Halilbeyli Önceki Dönem Muhtarı Hüseyin Canöz, Turgutlu Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Gökçeyurt (Gerdeme) Muhtarı İlhan Kıygan, Gökçeyurt önceki muhtarı Ahmet Imırgı, Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Neccar Er ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Celep, Alican Kaya, Ömer Eren, Ünal Ay, Kemal Evcim ve TBHKDF Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Erciyas da bulundu.

Ahmet Kemal Baysak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu’yu 30 Mart 2014’te yapılan mahalli idareler seçimlerindeki başarısı ve seçilmesi nedeniyle kutladı. Baysak, ağırlıklı olarak Boşnakların yaşadığı Halilbeyli’nin Bosna Hersek’te Zenica’nın Gradisce köyü ile kardeş olduğunu belirtti. İki köy arasındaki bu ilişkinin dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Ahmet Kemal Baysak, arzu ederlerse Kemalpaşa’nın Bosna Hersek’ten bir şehirle kardeş şehir olması için çaba harcayacağını dile getirdi.

Bosna Hersek sevdalısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için başkonsolosluğumuz ve federasyonla işbirliği içinde olacaklarını, kurulu ilişkilerin gelişmesi için ellerinden ne gelirse yapacaklarını söyledi. Gradisce köyünden gelecek, Halilbeyli köyünde ağırlanacak heyetin ziyareti sırasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Arif Uğurlu, oluşturulacak heyetle Bosna Hersek’i en kısa sürede ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’ya görevinde başarılar diledi. Federasyonun ve başkonsolosluğun flamalarıyla basımı ve yayımını üstlendiği, Bosna Hersekli gazeteci-yazar Mugdim Galijasevic’in kaleme aldığı “Mezardaki Gözyaşı” kitabını, Mostar Köprüsü’nün tuvale baskılı fotoğrafını ve Fatih Sultan Mehmet’in “Ahdname”sinin bir tıpkıbasımını armağan etti.
22 Nisan 2014