İzmir’den Bosna Hersek’e bayram yardımı
İzmir’den Bosna Hersek’e bayram yardımı

İzmir’den Bosna Hersek’e bayram yardımı

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bosna Hersek’in sel felekatenden zarar gören bölgelerinde yardımlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan sel felaketinin ardından afetzedelere üç tır dolusu yardım malzemesi ulaştıran dernek, Kurban Bayramı’nda Bosna Hersek’te yaklaşık bin aileye kurban eti dağıttı.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, kurban etlerini Bosna Hersek’in sel felaketinden büyük zarar gören Maglaj, Doboj, Zenica ve Jepce bölgelerinde dağıttıklarını söyledi. Gül, düzenledileri kampanyalarla yaralarını sarmaya çalışan bine yakın ailenin ve Srebrenica annelerinin yüzünü güldürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Kurban Bayramı’nda dört ayrı dağıtım noktasında 150 kurbanlık koç ile beş tonun üzerinde et dağıttıklarını anlatan Abdullah Gül, İzmirli hayırseverlere kampanyaya katkıları için teşekkür etti. Kampanyada toplanan kurban etleri ve yardımların, bayramın ilk iki gününde, belirlenen adreslere tek tek ulaştırıldığını sözlerine ekledi.