TBHKDF Yönetim Kurulu Turgutlu’da toplandı
TBHKDF Yönetim Kurulu Turgutlu’da toplandı

TBHKDF Yönetim Kurulu Turgutlu’da toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu Turgutlu’da toplandı. Toplantıya Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği ile Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliği yaptı. Toplantı, Türkiye’nin dört bir yanından Boşnak derneklerinin başkan, yöneticilerini bir araya getirdi.

TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, TBHKDF Başkan Yardımcısı Mehmet Kurt, TBHKDF Başkan Yardımcısı İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Behiye Çark, Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Başkanı Salih Hacıoğlu, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Altınbaşak, TBHKDF Genel Sekreteri ve Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kenan Gündem, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar, Kırklareli-Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alaattin Akgül, Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen, Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği önceki dönem Başkanı Fatma Kiminsu, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği geçen dönem Başkanı Mehmet Başdar, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geçen dönem Başkanı Nurettin Alkan, Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neccar Er, Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış, federasyonun denetim ve danışma kurullarıyla derneklerin kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile eski Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ege Balkan Sosyal Akademik İşbirliği Derneği (EBSİAD) Başkanı Burhan Güney, öğle yemeğinde TBHKDF Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Turgutlu Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen TBHKDF Yönetim Kurulu toplantısı TBHKDF Başkanı Ahmet Utaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, geçen yönetim kurulu toplantısında görüşülen konular ve alınan kararları hatırlattı. Toplantıda konuşan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu ve TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, şunları söyledi:

“Bizim dernek yapılarımız hemşehri dernek yapısı değil. Biz milli sınırlarımız dışında kalmış olan toplumlarla işbirliğini geliştirmek için kurulan dernekleriyiz. Adımız Bosna Hersek, Bosna Sancak, Kosova, Rumeli olabilir. Balkanlardaki bütün soydaşlarımızla işbirliğini sürdüren bu ülkelerin yönetimleriyle işbirliğini yürüten köprü vazifesi gören bir derneğiz.”