TBHKDF Yönetim Kurulu Aliağa’da toplandı
TBHKDF Yönetim Kurulu Aliağa’da toplandı

TBHKDF Yönetim Kurulu Aliağa’da toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu Aliağa’da toplandı. Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliği yaptığı toplantı, Türkiye’nin dört bir yanından Boşnak derneklerinin başkan, yöneticilerini bir araya getirdi. Aliağa eski Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ile Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Ali Özkurt da TBHKDF Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, TBHKDF Başkan Yardımcısı Mehmet Kurt, TBHKDF Başkan Yardımcısı İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, TBHKDF Başkan Yardımcısı ve Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Öztürk, TBHKDF Genel Sekreteri ve Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kenan Gündem, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Yavuz, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar, Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği geçen dönem Başkanı Mehmet Başdar, Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geçen dönem Başkanı Nurettin Alkan, Halilbeyli Bosna Hersek Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neccar Er, Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen, Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış, federasyonun denetim ve danışma kurulu üyeleri katıldı.

Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Cep Sineması’nda düzenlenen TBHKDF Yönetim Kurulu toplantısı TBHKDF Başkanı Ahmet Utaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, Turgutlu’da yapılan geçen yönetim kurulu toplantısında görüşülen konular ve alınan kararları hatırlattı. Söz alan dernek başkanları, derneklerinin 02 Kasım 2014 günü Turgutlu’daki TBHKOF Yönetim Kurulu’ndan bu yana yaptığı ve planladığı çalışmaları anlattı. TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, 19 Mayıs 2014 Pazartesi gününden 11 Ocak 2015 Pazar gününe kadar yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği ziyaret, görüşme ve temaslara ilişkin bilgileri, fotoğrafları içeren kapsamlı bir rapor sundu.

Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül, 25 Ocak 2015 günü derneklerinin 20. kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını belirterek tüm Boşnaklar’ı gecelerine katılmaya çağırdı.

TBHKDF Başkan Yardımcısı ve Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Öztürk, derneklerinin kuruluş yıldönümünü 14 Şubat 2015 günü düzenleyecekleri etkinlikle kutlayacaklarını belirterek aynı tarihte TBHKDF Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

TBHKDF Başkan Yardımcısı İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, derneklerinin 20. kuruluş yıldönümünü 21 Şubat 2015 günü düzenleyecekleri, Bosna Hersekli sanatçı Halid Beslic’in katılacağı geceyle kutlayacaklarını belirtti. Gül, etkinliğin gerçekleştirileceği yeri ve saatini belirleyip derneklere bildireceklerini söyledi.

TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş, federasyonun olağan genel kurulunun Mart ayında yapılacağını, bu genel kurulda federason başkanlığı bayrağını devredeceğini belirtti. Sefaköy’de yapılacak yönetim kurulu toplantısının genel kurula hazırlıkların gözden geçirilmesi için fırsat yaratacağını anlatan Utaş, tüm dernek başkan ve temsilcilerinin bu toplantıya eksiksiz katılmasını beklediklerini söyledi. TBHKDF Başkanı Ahmet Utaş, dernek başkanlarından genel kurul delege listesiyle federasyonun organlarına, kadın ve gençlik kollarına seçilecek üyelerin isimlerini bu toplantıda eksiksiz bildirmelerin beklediklerini dile getirdi.

TBHKDF Başkanı Ahmet Utaş, üye derneklerin başkanlarına federasyon başkanlığı için adaylarının olup olmadığını sordu. Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, derneklerinin yönetim kurulu üyesi Zeki Erşan’ı federasyon başkanlığına aday gösterdiklerini bildirdi. Toplantıya katılanlar arasında başka adaylığını açıklayan ya da öneren olmadı. TBHKDF Başkanı Ahmet Utaş, hava muhalefeti nedeniyle toplantıya katılamayan başkanların da görüşünün de alınması gerektiğini, onların da katımıyla Sefaköy’de yapılacak yönetim kurulu toplatısında bu konunun yeniden ele alınmasının doğru olacağını söyledi.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu, bir sonraki toplantının 14 Şubat 2015 günü Sefaköy Çağdaş Bosna Sancak Dayanışma Eğitim Kültür Derneği’nde yapılması kararıyla son buldu.