Urla Derneği’nin birlik ve dayanışma kahvaltısı
Urla Derneği’nin birlik ve dayanışma kahvaltısı

Urla Derneği’nin birlik ve dayanışma kahvaltısı

2016-05-29-07Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin birlik ve dayanışma kahvaltısı Urla – Zeytinalanı’ndaki Moja Park kır bahçesinde yapıldı. Kahvaltıya Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Bosna Hersek’in Maglaj kenti Belediye Başkanı Mehmed Mustabašić, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Önceki Dönem Başkanı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Cemal Şenel, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerinin temsilcilerinin yanı sıra Urla ve İzmir’in dört bir yanından Boşnaklar katıldı.

Derneğin yeni yönetim kurulu üyeleri Ertuğrul Özer, Erşan Eroğlu, Metin Bıyık, Şevkiye Bilgin, Raşit Dur, Nurgül Saltık, Raşit Öz ve Abdullah Seniçeli ile birlikte katılanları selamlayan Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Ünal, amaçlarının Boşnaklar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ünal, düzenledikleri bu ilk etkinliğe gösterilen ilgi ve katılımın sevindirici olduğunu dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni yönetimini kutladı. Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu üyesi derneğin yeni yöneticilerinin merhum Başkan Fehim Didin’in hayata veda etmesinden sonra aldığı bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inandığını söyledi. Ahmet Kemal Baysak, Ramazan Ünal başkanlığındaki dernek yönetimine Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun flamalarını verdi.

Baysak, bu etkinlikte devleti temsil ettiğini söylediği Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’e de fahri başkonsoloslukla federasyonun flamalarını vererek teşekkür etti. İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abudllah Gül de Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Ünal’a başarılı hizmeler vermesini dileyerek bir bakır işlemeli tabağı armağan olarak sundu.

Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Ünal, kendisinden önce uzun yıllar bu görevi sürdüren merhum Fehim Didin’i her zaman şükranla anacaklarını söyledi. Ünal, merhum başkanın eşi Neriman Didin ile kızı Berna Didin’e derneğin şükran plaketini Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak ve dernek yönetim kurulu üyleriyle birlikte verdi. Plaket töreni, etkinlikte duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Etkinlik Balkan türkülerinin seslendirilmesi ve Boşnak halk danslarının oynanmasıyla son buldu.