TBHKDF kurulları görev bölümü yaptı
TBHKDF kurulları görev bölümü yaptı

TBHKDF kurulları görev bölümü yaptı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) 02 Nisan 2017 günü Biga’da yapılan 7. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen kurulların ilk toplantısı Aliağa’da yapıldı. TBHKDF Geçen Dönem Başkanı Zekai Erşan’ın ev sahipliği yaptığı toplantı, 29 Nisan 2017 Cumartesi günü Yeni Foça yolunda bulunan Erşan Oteli’nde gerçekleştirildi. Eşref Temiz’in başkanlığında yapılan, Federasyon Kurucu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ın da katıldığı toplantıda, 7. Olağan Genel Kurulda TBHKDF yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurullarına seçilenler arasında görev bölümü yapıldı.

Cemal Şenel, İsmet Çalışkan, Nejat Öztürk, Yüksel Mergen, Abdullah Gül, Cengiz Coşkun ve Mehmet Başdar başkan yardımcılıklarına seçildi. Genel sekreterliğe Muharrem Baysak, genel sekreter yardımcılığına Ergün Erkap, veznedar üyeliğe Alaattin Akgül, sayman üyeliğe Kasım Gül getirildi. Mustafa Celep denetim kurulu başkanlığına, Hasan Şengül de disiplin kurulu başkanlığına seçildi.

TBHKDF Yönetim Kurulu’nun Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde, Pita Şenliği’nin de yapılacağı 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü Adana’da toplanması kararlaştırıldı.

Toplantıya katılan dernek başkanları:

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Altınbaşak, Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Coşkun, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış, Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Erkap, Serdivan Bosna – Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kurt, Kırklareli – Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alaattin Akgül, Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alican Kaya, Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen, Ödemiş Boşnak, Sancak, Balkan Kültürü, Dostluk, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Ay.