Beyaz TV’deki aşağılamayı şiddetle kınıyoruz
Beyaz TV’deki aşağılamayı şiddetle kınıyoruz

Beyaz TV’deki aşağılamayı şiddetle kınıyoruz

Rasim Ozan Kütahyalı adlı şahıs, Beyaz TV’de 19 Kasım 2017 Pazar gecesi yayınlanan Beyaz Futbol programında kendisine yapılan şaka üzerine akıl almaz, düzeysiz sözler sarf etti. Yapılan şakayı tarif ederken “Kusturmalı Boşnak s………” diyen Kütahyalı’nın belden aşağı sözleri tüm izleyenleri ve bizleri adeta şoke etti.

Rasim Ozan Kütahyalı adlı, kime, hangi akla hizmet ettiği bilinmeyen, ne idüğü belirsiz şahsın edepsizce, ırkçı, Boşnaklar’ı aşağılayıcı, küçümseyici, kin ve nefret kusan, hakaret niteliğindeki sözlerini lanetliyoruz. Ona bu iğrenç sözleri söylemesi için ortam ve fırsat yaratan Beyaz TV kanalı yöneticilerini, Beyaz Futbol programı yapımcı ve sunucularını da şiddetle kınıyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanındaki Boşnak derneklerini çatısı altında toplayan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu olarak Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu göreve ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Kini ve nefret duygularıyla Boşnaklar’ı hedef alan, aşağılamaya çalışan bu sözde futbol yorumcusu şahıs ile ona meydan veren Beyaz TV kanalı yöneticileri ve sorumluları, Beyaz Futbol programı yapımcı ve sunucuları hakkında yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Eşref Temiz
Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı