Federasyon Başkanımız Eşref Temiz (Ćirić) hayatını kaybetti
Federasyon Başkanımız Eşref Temiz (Ćirić) hayatını kaybetti

Federasyon Başkanımız Eşref Temiz (Ćirić) hayatını kaybetti

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Temiz (Ćirić) hayatını kaybetti. Bir süredir amansız hastalıkla mücadele eden Temiz, Çanakkale’de tedavi gördüğü hastanede 07 Ağustos 2018 Salı günü sabah saatlerinde hayata veda etti.

Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Önceki Dönem Başkanı, Eşref Temiz, 02 Nisan 2017 günü Biga’da yapılan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun 7. Olağan Genel Kurulu’nda federasyon başkanlığına seçilmişti.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Eşref Temiz, Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Meclis Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Biga Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi işadamı Eşref Temiz, babası Hüseyin Temiz’in 1959 yılında kurduğu, inşaat malzemeleri ve hazır beton alanında faaliyet gösteren Temiz Oğulları İnşaat’ı yönetiyordu.

1959 yılında Çanakkale’nin Biga ilçesinin Kalafat köyünde dünyaya gelen Eşref Temiz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğrenim görmüştü. Temiz evli ve iki çocuk babasıydı.

Eşref Temiz’in cenazesi 07 Ağustos 2018 Salı günü (bugün) saat 16.30’da Biga’da Gazi Kemal Mahallesi Mustafa Hamdi Erdem Sokak’taki evinden alınacak. Hacı Ali Osman Takyeci Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Karaçayır Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Temiz’in (Ćirić) Boşnak dünyasına hizmetleri unutulmayacak.

Allah rahmet eylesin. Cennet mekanı olsun.