TBHKDF’nin Yeni Başkanı Ergün Erkap
TBHKDF’nin Yeni Başkanı Ergün Erkap

TBHKDF’nin Yeni Başkanı Ergün Erkap

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu 15 Eylül 2018 Cumartesi günü Karacabey’de toplandı. Toplantıya Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Coşkun ev sahipliği yaptı. Toplantıya TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, federasyon yönetim, denetim, danışma kurullarının yanı sıra kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı.

Toplantıda, 07 Ağustos 2018 Salı günü hayata veda eden Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Temiz (Ćirić) saygıyla anıldı. TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Temiz’in Bosna Hersek ve Boşnak dünyası için unutulmaz hizmetler verdiğini anlattı. Baysak, merhum Eşref Temiz’in hayata veda etmesinin Boşnak dünyası için kayıp olduğunu ve büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Toplantıda Eşref Temiz’in vefatıyla boşalan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Erkap (Elkasović) oy birliğiyle seçildi. Federasyon yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Erkap, “Başkanımızın, Eşref ağabeyimizin vefatı hepimizi çok üzdü. Keşke hayatta olsaydı, bu görevi yine o yürütseydi. Onun bıraktığı yerden aldığımız bayrağı genel kurula kadar taşırken ona ve sizlere layık olmaya çalışacağım” dedi.