Boşnaklara hakaret eden şahıs duruşmaya zorla getirilecek
Boşnaklara hakaret eden şahıs duruşmaya zorla getirilecek

Boşnaklara hakaret eden şahıs duruşmaya zorla getirilecek

Rasim Ozan Kütahyalı adlı şahsın, Beyaz TV’de 19 Kasım 2017 Pazar gecesi yayınlanan Beyaz Futbol programında kendisine yapılan şaka üzerine sarf ettiği akıl almaz, düzeysiz sözler tüm Boşnaklar’ı harekete geçirdi. Bu şahsın edepsizce, ırkçı, Boşnaklar’ı aşağılayıcı, küçümseyici, kin ve nefret kusan, hakaret niteliğindeki sözleri lanetlendi.

Söz konusu şahıs hakkında Türkiye’nin dört bir yanından sayısız suç duyurusunda bulunuldu. Sanık hakkında İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Erkap ile federasyon temsilcisi ve çok sayıda Boşnak vatandaşımız katıldı.

“Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan altı aydan bir yıla kadar hapsi istenen sanık duruşmaya gelmedi. Talep üzerine sanığın duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Duruşma 12 Nisan 2019 tarihine bırakıldı. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Erkap, tüm Boşnaklar adına bu davanın takipçisi olacaklarını bildirdi.