Kurucu ve Onursal Başkanımız Baysak hayatını kaybetti
Kurucu ve Onursal Başkanımız Baysak hayatını kaybetti

Kurucu ve Onursal Başkanımız Baysak hayatını kaybetti

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonumuzun Kurucu ve Onursal Başkanı, duayen sanayici, iş insanı, eski Karşıyaka Belediye Başkanı ve Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak yaşama veda etti. Baysak’ın vefatı, yalnızca Türkiye ve Bosna Hersek’te değil, Balkanlar’da, Kırım’da ve tüm Türk dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Ahmet Kemal Baysak, bir süredir tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesini 07 Ocak 2021 Perşembe gecesi kaybetti. İş dünyasındaki etkinlikleri, Karşıyaka Belediye Başkanlığı sırasında verdiği unutulmaz hizmetlerle bilinen Baysak, 11 Ocak 2021 Pazartesi günü pandemi koşullarında düzenlenecek törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Ahmet Kemal Baysak için ilk tören kurucuları arasında olduğu ve geçmiş dönemde İdare Komitesi Başkanlığı yaptığı Çiğli’deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak. Atatürk Heykeli yanındaki alanda düzenlenecek tören saat 10.00’da.

Ahmet Kemal Baysak için ikinci tören Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nun da içinde bulunduğu, kurucu ortağı ve onursal başkanı olduğu TERBAY Şirketler Topluluğu’nun merkezinde yer alan TERBAY Makine Endüstri ve Ticaret AŞ’de düzenlenecek. Ankara Caddesi Üzerindeki TERBAY AŞ’nin bahçesindeki tören saat 11.00’de.

1994-1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Kemal Baysak için üçüncü tören Karşıyaka Belediyesi önünde düzenlenecek. Baysak’ın unutulmaz hizmetler verdiği Karşıyaka Belediyesi hizmet binası önündeki tören saat 12.00’de.

Ahmet Kemal Baysak, Bostanlı’daki Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlaracak. Baysak’ın naaşı Soğukkuyu’daki aile kabristanında toprağa verilecek.