Ahmet Kemal Baysak son yolculuğuna uğurlandı
Ahmet Kemal Baysak son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Kemal Baysak son yolculuğuna uğurlandı

Duayen sanayici, iş insanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu ve eski Karşıyaka Belediye Başkanı Ahmet Kemal Baysak son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesini 07 Ocak 2021 Perşembe gecesi kaybeden Baysak için ilk tören kurucuları arasında olduğu ve geçmiş dönemde İdare Komitesi Başkanlığı yaptığı Çiğli’deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı.

Ahmet Kemal Baysak için ikinci tören Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nun da içinde bulunduğu, kurucu ortağı ve onursal başkanı olduğu TERBAY Şirketler Topluluğu’nun merkezinde yer alan TERBAY Makine Endüstri ve Ticaret AŞ’de gerçekleştirildi.

1994-1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan ve ilçeye unutulmaz hizmetler veren Ahmet Kemal Baysak için üçüncü tören Karşıyaka Belediyesi önünde düzenlendi.

Ahmet Kemal Baysak’ın naaşı Karşıyaka Bostanlı’daki Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camisi’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Ahmet Kemal Baysak için düzenlenen törenler, ailesi ve yakınlarının yanı sıra çalışma arkadaşlarını, milletvekillerini, yerel yöneticileri, iş ve politika dünyasından kişileri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Boşnaklar’ı buluşturdu.

Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cevat Mahmudovic ile Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Adis Alagic de törenlere katılanlar arasında yer aldı.

Ahmet Kemal Baysak’ın kabrine, Bosna-Hersek Kurucu Cumhurbaşkanı Alija Izetbegovic’in Sarajevo’da Kovaci Şehitliği’ndeki kabrinden, Çanakkale Şehitliği’nden, kurucusu ve onursal başkanı olduğu Terbay Makina Endüstri ve Ticaret AŞ fabrikasının bahçesinden getirilen topraklar döküldü.