TBHKDF’nin Yeni Başkanı Ömer Eren
TBHKDF’nin Yeni Başkanı Ömer Eren

TBHKDF’nin Yeni Başkanı Ömer Eren

Bir süre önce hayata veda eden Mustafa Güneş’in yerine Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Eren getirildi.

Koronavirüs (Covid-19) küresel salgını nedeniyle bir araya gelemeyen federasyon yönetim kurulu üyesi derneklerin başkanları, Ömer Eren’in federasyon başkanlığına getirilmesini kararlaştırdı. Eren, Nisan ayında yapılması planlanan olağan genel kurula kadar Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Başkanlığı görevini yürütecek.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Güneş, koronavirüs (Covid-19) hastalığı nedeniyle 01 Aralık 2020 günü hayatını kaybetmişti. Sınırlı Sorumlu Halilbeyli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı’nı da yürüten Mustafa Güneş, 14 Nisan 2019 günü yapılan genel kurulda Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmişti.

Ömer Eren kimdir?

1959 yılında İzmir’in Kemalpaşa ilçesinin Halilbeyli Köyünde dünyaya geldi. 2014 yılında kurulan Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2017 yılında yapılan genel kurulda dernek başkanlığına seçildi. İnşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşıyor. Evli, iki evlat ve bir torun sahibi.