TBHKDF Yönetim Kurulu Adapazarı’nda toplandı
TBHKDF Yönetim Kurulu Adapazarı’nda toplandı

TBHKDF Yönetim Kurulu Adapazarı’nda toplandı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) 2021 yılı Nisan ayında yapılması gerekirken koronavirüs (Covid-19) pandemisi kısıtlamaları nedeniyle ertelenen yönetim kurulu toplantısı 04 Temmuz 2021 Pazar günü Adapazarı’nda yapıldı. Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliği yaptığı toplantı Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi Ramazan Öner Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen federasyon üyesi derneklerin yönetici ve delegelerini buluşturan yönetim kurulu toplantısını Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili İsmet Çalışkan yönetti. TBHKDF Genel Sekreteri Muharrem Baysak, TBHKF önceki dönem başkanlarından Cemal Şenel ile geçen yıl Aralık ayında hayata veda eden Mustafa Güneş’in yerine TBHKDF Başkanlığı’na getirilen Ömer Eren ve Adapazarı Bosna Hersekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Behiye Çark da divanda yer aldı.

Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitler ve hayata veda eden gaziler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanları; Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak ve Fehmi Arazlı, önceki dönem federasyon başkanları Eşref Temiz ve Mustafa Güneş, federasyon yönetim kurulu üyeleri Adana Bosna Hersek Kardeşlik Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Fatma Kiminsu, Kırklareli-Vize Balkaya Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alaattin Akgül ve Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehim Didin rahmetle anıldı.

Toplantıda, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun 14 Nisan 2019 günü yapılan genel kurulundan bu yana yapılan çalışmalar, görüşme ve ziyaretler, yaşanan gelişmeler ele alındı. Derneklerin almış olduğu kararlar doğrultusunda belirlenen başkan adayları 25 Temmuz 2021 Pazar gününe kadar bildirilecek. 08 Ağustos 2020 günü Karamürsel’de TBHKDF Başkanlar Kurulu toplanarak adaylık sürecini değerlendirecek. Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantı saat 14.00’te başlayacak.